REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rafila: Armonizăm legislaţia încât să avem mai multe maternităţi de gradul III

Rafila: Armonizăm legislaţia încât să avem mai multe maternităţi de gradul III

A.F. 12 iunie 2024 | 00:00 152

Ministerul Sănătăţii încearcă să armonizeze legislaţia astfel încât România să aibă mai multe maternităţi de gradul III, inclusiv cu serviciile de neonatologie aferente, care să facă posibilă tratarea corespunzătoare a copiilor cât mai aproape de domiciliu, a declarat, marţi, ministrul Alexandru Rafila.

Rafila: Armonizam legislatia incat sa avem mai multe maternitati de gradul III Alexandru Rafila

"Încercăm să armonizăm legislaţia şi să avem mai multe maternităţi de gradul III, inclusiv cu serviciile de neonatologie aferente, care să facă posibilă tratarea corespunzătoare a copiilor cât mai aproape de domiciliu. Am văzut foarte multe locuri (în ţară) care au foarte multe dotări, au şi resursă umană. Am văzut şi situaţii contrare şi cred că responsabilitatea noastră este să investim acolo unde este nevoie. Acest lucru este foarte important, mai ales că politica de încurajare a natalităţii care este prezentă în România nu poate să fie articulată complet dacă nu are în spate şi servicii medicale care să permită o naştere sigură sau, atunci când sunt probleme legate de o naştere prematură, îngrijirea corectă a copilului", a susţinut Rafila, prezent la Spitalul Clinic Polizu la un eveniment organizat de Salvaţi Copiii.

El a amintit că prin PNRR se vor dota maternităţi din ţară, iar printr-un proiect derulat cu Banca Mondială au fost cumpărate peste 300 de incubatoare. Potrivit ministrului Sănătăţii, vor fi achiziţionate şi 12 echipamente mobile - ambulanţe de tip ATI pentru transportul copiilor.

"Am reuşit să finalizăm proiectul Băncii Mondiale, am cumpărat peste 300 de incubatoare pentru maternităţile din România. În cadrul PNRR dotăm maternităţi de gradul III cu echipamente noi pentru secţiile de neonatologie. De asemenea, cumpărăm 12 ambulanţe de terapie intensivă care să poată să asigure transportul în condiţii de deplină siguranţă a copiilor prematuri sau cu alte afecţiuni grave atunci când au nevoie de îngrijiri în alte centre decât acolo unde s-au născut. De asemenea, în cadrul PNRR construim spitale noi sau corpuri de spitale noi care găzduiesc inclusiv maternităţi noi şi secţii de neonatologie", a afirmat Alexandru Rafila, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ok O putem amortiza pa mata sa ii dam cu puuere in orificiu La final tre sa fi pe faza sa aduni lapticul intre buze.Nu de alta dar nu merita sa pierzi nimic.Duteladracusilasane
1
0
Ii ok sa autorizați.Da ii super asa si in timp sa înveți si dumneata sa fa i o felatie mai acatari.Nu de alta dar faci un mal super.Se intra super in rect ul tau.Esti si strîmt un piculet.In rest astept sa ne vedem la sex in trei.O sa fie minunat pt tine.Promit sa o las pe toată in tine si si sa ma bucuri cu felatia ta minunata.Ne vedem promit
1
0
Asa asa amortizati avertizați legislația poate poate va iese si de REDESCHIDERA SPITALULUI DE INFECTIOASE CONSTANTA.Baraca din prezent ii execrabila.In rest ALUPIGUS toata.Dku te mai crede belimisarpulainmata.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510