REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
21.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Rafila: „Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial“

Rafila: „Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial“

A.F. 8 decembrie 2023 | 00:00 323

Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a spus că încearcă să se asigure toate resursele.

Rafila: „Accesul la terapie pentru pacientii cu tuberculoza multidrog rezistenta este esential“

Ministrul Sănătăţii a participat la conferinţa de închidere a proiectului "Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente", organizată de Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

Potrivit ministrului Sănătăţii, strategiile sectoriale în câteva domenii precum tuberculoza, HIV-SIDA şi vaccinarea reprezintă priorităţi ale Ministerului Sănătăţii şi ale Guvernului la care se lucrează pentru a "deveni realitate".

"Am reuşit în acest an să aprobăm strategiile sectoriale în câteva domenii cheie - tuberculoză, HIV-SIDA şi Strategia naţională de vaccinare. Toate aceste lucruri reprezintă priorităţi în momentul de faţă, nu numai ale Ministerului Sănătăţii, ci ale Guvernului României. Lucrăm pentru ca ele să devină realitate. (...) Accesul la terapie, inclusiv la medicaţie de linia a doua şi linia treia pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă, este esenţial şi încercăm să asigurăm toate resursele", a spus Rafila, informează Agerpres.

El a spus că orice pacient depistat precoce nu are semnificaţie doar din punctul de vedere al tratamentului acordat, ci şi din punct de vedere al reducerii transmiterii bolii.

"Noi în România suntem acum într-un proces de schimbare a paradigmei - trecem de la asistenţa medicală şi tratamentul extensiv prin spitalizare continuă la partea de tratament ambulatoriu a tuberculozei. Aşa se întâmplă peste tot. Sunt rezultate foarte bune - reducerea incidenţei cazurilor noi de tuberculoză sau a recăderilor este evidentă şi în România. A fost un rebound în ultimii doi ani care nu trebuie înţeles greşit. Este vorba despre o sub-diagnosticare în primii ani ai pandemiei care ulterior a avut în momentul de faţă ne regăsim într-un moment în care putem să facem un diagnostic corect pentru pacienţii de tuberculoză şi cifrele pe care le avem în momentul de faţă sunt cele care sunt apropiate de adevăr", a mai arătat Rafila, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
După ce o s**i tu dai o si lu mata si lu nevastasa. Ada ii corect sa o s**a toata familia Nu de alta dar noi facem asta de fiecare dată cînd mergem la spital de la medic M as bucura sa aflu ca i ti place după poti sa o iei si in rect E atît de simplu
1
0
Sa ma pis in urechea ta Rafiluță Iar mata da da ia mata sa ma s**a la falus la penis la stromeleag intelege la ula. SPIT infecțioase Cta i ti spune ceva,ai mustrări de conștiință oare. Nu ai Nu ai nici conștiință Închei cu ALUPIGUS toata
2
0
Am inteles k iubesti hîndelul sa ai pofta. Sa ii dai si mamäti Dacă nu era ia scăpam dku de tine IalingitInmortitai
3
0
Sa ma pÌș pă tine asa o mare grija ai dumneata de tea durut la bascheti de spit de inf Cta de pacienții si de medici de acolo Cu drag alupigus
3
0
Sa ma puși pă tine asa o mare grija ai dumneata de tea durut la bascheti de spit de inf Cta de pacienții si de medici de acolo Cu drag alupigus
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513