REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rafila: Conducerea serviciilor de sănătate - ştiinţă ce trebuie învăţată şi practicată

Rafila: Conducerea serviciilor de sănătate - ştiinţă ce trebuie învăţată şi practicată

A.F. 7 iunie 2024 | 00:00 72

Conducerea serviciilor de sănătate este o ştiinţă care trebuie învăţată şi practicată, iar managerii unităţilor sanitare trebuie să fie într-un update permanent pentru că acesta este pasul spre profesionalizare, a afirmat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila: Conducerea serviciilor de sanatate - stiinta ce trebuie invatata si practicataAlexandru Rafila 

El a participat la deschiderea celei de a XXIX-a ediţii a Conferinţei Europene pentru Managementul Sănătăţii, care se desfăşoară timp de trei zile în aula Universităţii Politehnica Bucureşti şi care reuneşte 400 de participanţi din 45 de ţări.

"Cred că este cel mai mare eveniment de sănătate publică organizat vreodată în România. Mă bucur că suntem co-organizatori. Au fost nişte coincidente bune: faptul că noi avem acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu asistenţă tehnică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că oamenii din Europa încep să cunoască despre România că lucrurile se schimbă şi că reuşim să pregătim alte generaţii de manageri pentru serviciile de sănătate. Conducerea serviciilor de sănătate este o ştiinţă care trebuie învăţată, practicată. Lucrul cel mai important este că trebuie să fie un un update permanent al celor care conduc unităţile sanitare. Cred că este pasul spre profesionalizarea managementului în unităţile sanitare şi trebuie să fim consecvenţi în acest demers", a subliniat Rafila.

Conferinţa este un eveniment anual organizat de Asociaţia Europeană pentru Managementul Sănătăţii (EHMA), anul acesta coorganizatori fiind Ministerul Sănătăţii din România şi Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS). Tema evenimentului din acest an este "Modelarea şi gestionarea ecosistemelor inovatoare de sănătate", citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da conducerea trebuie.La infecțioase Cta nu sa putut asta.A ti fost acolo si bălit repede ceva piscoturi ceva cico si pachet pt drum.Poze si interviuri pt presa aservită slugarnic si atiit.Pacienti ar vrea sa va iubească in cavitatea BUCALA mult si apăsat.E acum un spital acolo de ma încerca regurgitie un container de fier.Spital nu joacă.Belimeipulacunemernicitaicutot.Pisateasincur.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510