REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Rafila: Dacă CNAS nu ne dă ok-ul pe OUG privind finanţarea spitalelor, problemele acestora vor fi mai serioase

Rafila: Dacă CNAS nu ne dă ok-ul pe OUG privind finanţarea spitalelor, problemele acestora vor fi mai serioase

A.F. 11 octombrie 2023 | 00:00 257

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că în cazul în care Guvernul nu va aproba în curând ordonanţa de urgenţă care ar permite creşterea finanţării spitalelor până la nivelul contractat, problemele de finanţare ale acestora vor fi şi mai serioase, menţionând că proiectul actului normativ este "inoperabil" din cauza observaţiilor transmise de conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Rafila: Daca CNAS nu ne da ok-ul pe OUG privind finantarea spitalelor, problemele acestora vor fi mai serioaseAlexandru Rafila

"Ştiu că percepţia publică este că aceasta este responsabilitatea MS. Spitalele funcţionează, însă, pe baza contractelor pe care le au cu casele de sănătate. Ca să putem asigura finanţarea spitalelor, noi am redactat, încă din august, o OUG care să permită creşterea finanţării spitalelor până la nivelul contractat. Este un document pe care l-am făcut de două luni. Eu nu vreau să pasez responsabilitatea, dar, totuşi, cel care are responsabilitatea finanţării - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - nu ne-a dat ok-ul pe acest document şi, cu cât o să întârziem în Guvern să aprobăm această ordonanţă, cu atât problemele de finanţare ale spitalelor vor fi mai serioase. Şi lucrul acesta trebuie să înceteze. Eu am o responsabilitate pentru spitalele publice, iar dacă altcineva are o responsabilitate pentru cele private, e problema lui", a spus Rafila într-o conferinţă de presă, răspunzând întrebării ce vor face spitalele care nu mai au bani pentru medicamente.

Ministrul a menţionat că, recent, a fost aprobat un Memorandum care a permis suplimentarea finanţării Casei cu 2,5 de miliarde de lei, pentru plata programelor de sănătate, a medicamentelor compensate şi gratuite în farmacii.

"Mi-aş dori să lucrăm în echipă (cu CNAS - n.r.) şi să răspundem răspundem nevoilor pacienţilor din România", a spus Rafila., scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă. Si daca pui limba pe capul Penisului primiti dupa ca nu o scapi pâ toata toata in gura. Nemernic mai mare nu exista.
1
0
Dacă. Si daca pui limba pe capul tenisului primiti dupa ca nu o scapi pâ toata toata in gura. Nemernic mai mare nu exista.
1
0
Probleme CNAS,mai serioase pt spitale.Pai infecțioase Cta ce ar mai putea păți.Ai rezolvat" dumneata totul.E praf mergi sa te convingi.Colectivul de medici asistente toti de acolo i ti urează cu drag un călduros ALUPIGUS Tie si echipei tale de făcători de flatulenta.Nu il mai adauga pe CHIȚCĂNEL care sa facut bine acolo
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513