REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
26.3° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Rafila despre scandalul de la spitalul Pantelimon: „Cine a greșit trebuie să plătească”

Rafila despre scandalul de la spitalul Pantelimon: „Cine a greșit trebuie să plătească”

Andreea VLAICU 8 august 2024 | 11:20 629

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține o conferință de presă în legătură cu scandalul fără precedent de la spitalul „Sfântul Pantelimon”, unde două doctorițe de la ATI au fost reținute de procurori, sub acuzația de omor calificat. Acesta sunt acuzate de procurori că ar fi provocat intenționat decesul unui pacient de 54 de ani, în luna aprilie.

Rafila despre scandalul de la spitalul Pantelimon: „Cine a gresit trebuie sa plateasca”Alexandru Rafila

„La situația care a debutat la începutul lunii aprilie, noi am reacționat imediat și am discutat toate activitățile permise de cadrul legal pentru a investiga. Corpul de control al ministrului verifică aspectele de natură administrativă. AU verificat dacă din punct de vedere administrativ și nu au constatat probleme care se referă la partea medicală. În data de 11 aprilie a fost solicitat un reprezentant a Colegiului Medicilor București. A adoptat o decizie pentru a trimite o echipă de specialiști. Tot atunci am decis efectuarea unei sesizări la parchet. Sesizarea a fost făcută de spital. Ancheta profesională a Colegiului Medicilor a durat, cred, vreo două săptămâni. La sfârșitul acestei perioade a emis un raport care nu conținea elemente care să sugereze că acolo ar fi fost o situație care să pună în pericol viața pacienților. Între timp a continuat ancheta penală și atât noi, cât și spitalul a pus la dispoziția parchetului toate documentele și aparatele. Ieri dimineață parchetul a emis un comunicat despre patru cadre medicale investigate. AM discutat cu managementul spitalului, era o situația care crea neîncredere. Dânșii au decis că vor demisiona, directorul medical a făcut-o imediat, managerul și-a exprimat disponibilitate dar pentru continuarea activității demisia intră în vigoare în câteva zile”, a spus Ministrul Sănătății.

„Cred că trebuie să reamintim ceva foarte, foarte important. Medicii în general sunt cei care tratează pacienții, salvează vieți, mai ales cei de la ATI. Din păcate, unii pacienți pierd lupta. Nu trebuie să blamăm în bloc acest corp profesional. După conferință, mă duc acolo pentru că e o situație fără precedent. Vrau să discut cu șefii secțiilor și să găsim împreună o soluție. Presiunea publică de blamare a corpului medical nu e o atitudine pe care să o încurajăm. Cine a greșit trebuie să plătească. Discutăm de o anchetă penală în curs, nu o decizie a instanței. Omorul deliberat pentru mine e greu de conceput și mi se pare inacceptabil. Când discutăm despre o specialitate medicală, trebuie să discutăm cu cei care practică acea specialitate”, a adăugat Rafila.

Reamintim faptul că procurorii au anunțat miercuri reținerea pentru 24 de ore a doi medici de la Spitalul Pantelimon din București sub acuzația de tentativă de omor și omor calificat, și a unei asistente pentru mărturie mincinoasă. Anchetatorii susțin că cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de nonadrenalină, fapt ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului, potrivit G4Media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la ATI din Constanta decesul pacienților este suspect.
0
1
dar bai minisree tu unde p...a mea erai la cafea cu covrigaru !
1
1
Pentru 0,5 puncte pentru 25 -29 ani ani de munca , 0,75 puncte pt 30-34 ani munciti si un 1 punct pentru peste 35 de ani munciti SA SE DUCA dns BUCURA sa munceasca in MINA ,sa conduca AVIONUL , SMURDUL , PE LOCOMOTIVA SA FIE ATENTA TOATA NOAPTEA LA SEMNALE daca tot a scos grupele de munca batandu-si joc de meseriile in conditiile grele de munca
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516