REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.6° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28.6° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Rafila, investigat de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi

Rafila, investigat de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi

Victor ROTARU 23 iulie 2024 | 15:55 1181

Parchetul European anunță că a început investigațiile în legătură cu milioanele de euro din PNRR alocate de ministrul Alexandru Rafila vechilor săi colaboratori de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru servicii de consultanță. Ancheta a fost declanșată în urma sesizării depuse, în martie 2024, de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Rafila, investigat de Parchetul European condus de Laura Codruta KovesiAlexandru Rafila

”Parchetul European anunţă că a început investigaţiile în legătură cu milioanele de euro din PNRR alocate de ministrul Alexandru Rafila vechilor săi colaboratori de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru servicii de consultanţă. Ancheta a fost declanşată în urma sesizării depuse, în martie 2024, de deputatul USR Emanuel Ungureanu”, se precizează într-un comunicat USR.

Rafila, investigat de Parchetul European condus de Laura Codruta KovesiEmanuel Ungureanu

”Am primit oficial, zilele trecute, confirmarea că Parchetul European a început investigaţiile în dosarul deschis în urma sesizării mele şi sper să fie oprită hemoragia din fondurile europene declanşată de Rafila prin contractele de consultanţă inutile. Iar banii din PNRR pe care i-a pus acolo USR pentru investiţii să meargă către destinaţia firească, adică pentru construirea de spitale noi”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor.

USR arată că în luna martie, deputatul USR a sesizat Parchetul European şi DNA cu privire la contractul de consultanţă, în valoare de 20 de milioane de euro, încheiat de către ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, în mod discreţionar, din fondurile alocate de Uniunea Europeană prin PNRR.

Rafila, investigat de Parchetul European condus de Laura Codruta KovesiLaura Codruța Kovesi

”Contractul, semnat de către Alexandru Rafila cu foştii săi colaboratori de la OMS, ridică suspiciuni uriaşe că a fost încheiat prin comiterea unor fapte de abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune. În plus, există suspiciunea că o parte din sumele acordate din PNRR pentru consultanţă se suprapun cu alte sume acordate, pentru acelaşi tip de activităţi, altor instituţii, precum Autoritatea Naţională pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Această ultimă instituţie a obţinut, tot din fonduri europene, un contract pentru proceduri de evaluare şi creştere a standardului calităţii actului medical în sistemul sanitar românesc”, se menţionează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Laura Gaura l-a gasit pe prostul asta. Atat poate.
0
0
Așa luptă psd-ul pentru bunăstarea poporului (clanuri, neamuri, amante) dar pinguini fac că nu văd nici nu aud eii vor și visează numai pensi mărite
3
4
psd ce pretentii puteam sa avem ? aici a facut ungureanu o sesizare cate jafuri or mai fi prin guvern de care nu o sa aflam niciodata ptr ca nu a depus nimeni o sesizare nu exista expunerea asta internationala si poate nu sunt nici atat de evidente sunt mai bine ascunse plus ca daca nu furi din fonduri europene si furi din bugetul strans de la fraieri e ok poti fi sigur ca nu o sa te prinda nimeni niciodata
5
4
Felicitari!
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699