REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° ConstanÈ›a Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
20.9° ConstanÈ›a Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Rafila: Nicio ţară nu poate asigura necesarul de paturi pentru arşi, în catastrofe

Rafila: Nicio ţară nu poate asigura necesarul de paturi pentru arşi, în catastrofe

A.F. 25 iulie 2023 | 00:00 288

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat la TimiÅŸoara, că nicio Å£ară din lume nu poate asigura necesarul de paturi pentru marii arÅŸi, în cazul unei catastrofe, dar România a început extinderea infrastructurii care poate deservi acest domeniu, mai ales după momentul 2016.

Rafila: Nicio tara nu poate asigura necesarul de paturi pentru arsi, in catastrofeAlexandru Rafila

Potrivit acestuia, la nivel naÅ£ional, în momentul de faţă, sunt circa 30 de paturi pentru mari arÅŸi, urmând ca la finalizarea proiectului de extindere să fie disponibile 50 de paturi.

"Sunt în curs de extindere centre de mari arÅŸi la BucureÅŸti, Târgu MureÅŸ ÅŸi TimiÅŸoara, ultimul fiind în cel mai avansat stadiu, urmând să pună la dispoziÅ£ie 12 paturi. La nivel naÅ£ional avem circa 30 de paturi ÅŸi vom ajunge la 50 după finalizarea proiectului, inclusiv paturi pediatrice. Centrul de la TimiÅŸoara este cel mai avansat, aici s-a amenajat terenul (...). În cadrul Spitalului JudeÅ£ean TimiÅŸoara va exista această nouă clădire care va oferi 12 locuri noi. (...). Nicio Å£ară din lume nu poate amenaja atât de multe paturi pentru pacienÅ£i arÅŸi, care ar putea să deservească în caz de urgenţă, de catastrofă astfel de pacienÅ£i ÅŸi trebuie să existe ÅŸi posibilitatea rezolvării la nivel naÅ£ional, dar ÅŸi prin parteneriate internaÅ£ionale. În curând vom semna un acord, în acest sens, cu guvernul belgian, pentru a exista o legiferare ÅŸi un mecanism predictibil pentru astfel de pacienÅ£i, în caz de catastrofă", a explicat ministrul Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că toată această infrastructură de specialitate trebuie deservită de personal calificat ÅŸi că se lucrează îndeaproape cu Comisia de chirurgie plastică a Ministerului Sănătăţii, astfel încât să fie operaÅ£ionalizate cât mai multe paturi la nivel naÅ£ional.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Dorel Săndesc, a afirmat că secţia de mari arşi cu cele cinci paturi a unităţii medicale pe care o conduce este permanent aproape plină.

"Această secÅ£ie reprezintă, din punct de vedere al costurilor, o gaură financiară pentru spital, dar nu se pune problema să nu susÅ£inem aceÅŸti pacienÅ£i. Ministerul Sănătăţii a implementat un program de finanÅ£are suplimentară a îngrijirii marilor arÅŸi", a spus Dorel Săndesc.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost prezent în TimiÅŸoara, sâmbătă, unde a vizitat stadiul de implementare a unui proiect al Ministerului, prin Banca Mondială: clădirea multifuncÅ£ională care include ÅŸi Centrul de Mari ArÅŸi ÅŸi care va conecta clădirile Spitalului JudeÅ£ean.

"Prin realizarea acestui obiectiv noi vrem să facem primul spital regional de facto într-un complex funcÅ£ional modernizat ÅŸi care să acopere necesarul medical din zonă pentru pacienÅ£ii cu arsuri grave sau de nivel intermediar (...). InvestiÅ£ia totală este de 246 milioane de lei ÅŸi se va finaliza în anul 2025", a precizat Dorel Săndesc, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iaoingurapatotalepraumanasiduteacasa.
0
0
Ce se extinde ca ala din bucuresti parca s-a facut de vreo 7 ani sau mai mult si statea inchis, nu a fost niciodata pus in functiune, s-a pus in functiune in ultima vreme ? ca nu am auzit asta; rafila face pe prostu si ne ia de p****i; problema este ca nu noi nu avem nici macar cele cateva paturi la o sectie de mari arsi moderna pe care ar fi normal sa le aiba orice tara nu ca nu suntem pregatiti de catastrofe; nu le-am avut nici la colectiv si din ultimele stiri nu le avem nici acum; iar daca cele 5 paturi de la timisoara sunt ocupate in permanenta care ar fi necesarul pe tara ? nu stim si e clar ca nu stie nici ministerul sanatatii
0
0
As vrea tare mult sa i mi dai o frunte in buric.Asa si daca o sa i ti placă ce am sa mai fac cu tine felcute lasate
1
0
Da da da asa e nici o tara.Mars ma.Nici o tara nu poate redeschide un spital ca acei pacienți cu nevoi sa poata fi tratati decent acolo.Exp știut.INFECTIOASE CONSTANTA.Vorba multa presa multa interviuri multe.Si si pa ne vedem cînd ne întîlnim proștilor.Chitac Vergil alt mincinos notoriu primar de Eforie scuze de Constanta nu s ar zice.Lepreloooor.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768