REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Rafila: Parteneriatele cu industria farmaceutică sunt extrem de importante

Rafila: Parteneriatele cu industria farmaceutică sunt extrem de importante

Replica API 27 noiembrie 2021 | 02:04 809

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că parteneriatele cu industria farmaceutică sunt extrem de importante, pentru că accesul la moleculele inovative este posibil doar în cazul unor astfel de parteneriate, scrie Agerpres.

Alexandru Rafila

"Se pot găsi soluţii convenabile care să facă posibil accesul pacienţilor români la moleculele inovative. Cred că există două parteneriate posibile, unul este cel privind accesul pacienţilor români la produsele inovative, dar şi parteneriatul pentru dezvoltarea industriei româneşti din acest sector", a spus Rafila, la evenimentul "PACT for Health: Inovaţie şi parteneriat strategic pentru pacienţi", organizat de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Ministrul desemnat al Sănătăţii a precizat că în momentul în care va exista un interes din partea industriei farmaceutice pentru cercetarea românească şi în România s-ar putea dezvolta parteneriate care să implice universităţile de medicină în dezvoltarea unor produse inovative.

De asemenea, Rafila a adăugat că astfel s-ar putea dezvolta şi partea de studii, pentru ca România să poată ajunge la nivelul mediei din celelalte ţări europene, lucru esenţial pentru accesul la produse farmaceutice care altfel ar apărea destul de târziu pe piaţa românească.

"Scurtarea termenului de introducere a moleculelor inovative în lista de medicamente compensate sau gratuite este în mod evident necesar, astfel încât să nu mai fim pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la acest capitol şi ceea ce contează este că locuitorii acestei ţări au acces tardiv la terapiile inovative", a mai spus Rafila.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677