REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Rafila: Testarea antidrog a copiilor şi adolescenţilor, doar cu acordul părinţilor

Rafila: Testarea antidrog a copiilor şi adolescenţilor, doar cu acordul părinţilor

Victor ROTARU 11 septembrie 2023 | 17:00 538

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, luni, că testarea antidrog pentru copii şi adolescenţi se va face doar cu acordul părinţilor, subliniind că aceasta nu trebuie să fie "un instrument de natură coercitivă".

Rafila: Testarea antidrog a copiilor si adolescentilor, doar cu acordul parintilor

"O implicare la cel mai înalt nivel ar duce lucrurile în zona de siguranţă naţională. (...) Noi vom participa cu tot ceea ce este necesar din punct de vedere al dezvoltării unui program care trebuie să aibă o componentă medicală foarte serioasă, care nu trebuie să se refere doar la testare. Testarea nu trebuie să fie generalizată, ci ţintită, exclusiv cu acordul părinţilor unui copil sau unui adolescent care urmează să fie testat. Asta este o condiţie normală. Am încercat să găsim modele şi în alte ţări. Aşa se face, testarea trebuie să fie un instrument pentru protejarea sau recâştigarea sănătăţii unui copil, nu trebuie să fie, în niciun fel, un instrument de natură coercitivă", a spus Rafila, luni, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă medicii de familie ar putea face testarea, Rafila a precizat că aspectul nu a fost încă discutat.

"Varianta optimă este ca testarea să fie făcută la solicitarea părintelui sau a cadrului didactic, dacă există suspiciuni (...) În cazurile pozitive trebuie confirmare şi intrarea într-un sistem de consiliere şi de soluţii terapeutice", a adăugat Rafila.

Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), potrivit agerpres.ro.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510