REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Rafila: Un grup de experţi lucrează la corectarea actualului Plan Naţional de Control al Cancerului

Rafila: Un grup de experţi lucrează la corectarea actualului Plan Naţional de Control al Cancerului

A.F. 13 mai 2023 | 00:00 393

Ministerul Sănătăţii acordă prioritate dezvoltării şi accesului la servicii oncologice de calitate, fără discriminare, pentru pacienţii din întreaga ţară, a precizat, joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila: Un grup de experti lucreaza la corectarea actualului Plan National de Control al CanceruluiAlexandru Rafila

El a scris pe pagina sa de Facebook că, de la începutul anului 2023, un grup reprezentativ de peste 20 de experţi în domeniul oncologiei, profesori universitari şi medici cu experienţă, lucrează susţinut pentru "adaptarea şi corectarea" actualului Plan Naţional de Control al Cancerului (PNCC), pentru a putea fi elaborate cât mai rapid normele de aplicare care să răspundă nevoilor pacienţilor din România, ţinând cont de serviciile medicale existente, resursele umane disponibile şi de posibilităţile de finanţare ale sistemului medical.

Alexandru Rafila susţine că actuala formă a planului necesită o punere în acord cu foaia de parcurs a Planului European de Cancer şi eliminarea sau rezolvarea erorilor şi contradicţiilor privind finanţarea, corelaţia obiectivelor cu măsurile propuse, precum şi includerea tuturor pacienţilor oncologici în programele de diagnostic şi tratament, indiferent de tipul de cancer.

"Forma actuală a PNCC a fost elaborată fără consultarea Ministerului Sănătăţii şi a comisiilor de specialitate, ceea ce a dus, probabil, la apariţia unor erori. Patronajul şi implicarea preşedintelui României în rezolvarea durabilă a acestei probleme majore de sănătate publică, cu un impact asupra populaţiei, sunt salutare, alături de responsabilitatea, profesionalismul şi dedicarea echipelor de specialişti în oncologie şi de funcţionari publici din cadrul MS şi CNAS", a mai scris Rafila, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acei experți trebuia sa ii fi trimis si la spit de inf din Cta. Poate altfel stăteau lucrurile acu. Ai venit dumneata cu presa ciorchine în coada ca sa faci ce!. Ai plecat lucrurile au rămas la fel.Cinstanteni i ti multumesc pt nimicul facut.I ti urează in cor sa ALUPIGUS tu si toata echipa ta.Deci făcător de nimic mai mare ca tine nu cred sa existe.Binenteles presa a fost trasă si ia aproape sa ia aminte. Trebuit scuipat,dar poate ii prea mult pt cineva cu caracterul tau scabros
1
0
Maniinci kkt. Da mult. Se va ocupa exact cum s au ocupat de redeschiderea spit de inf din Cta acei experți. ALUPIGUS toata toata da da pă toata.
3
0
mărturie, mărturie! !!! Vreau să vă spun povestea despre cum zeii l-au folosit pe Dr. Pedro pentru a mă ajuta cu operația la rinichi. Sunt aranet de iulie de la stadioane unite si i-am vandut un rinichi medicului nefrolog Pedro cu 798.000 de euro in spital. După ce am completat formularul și am acceptat condițiile, m-am operat la Sf. Madrina din SUA, care are filiale în Europa, Olanda și Turcia, au cea mai cuprinzătoare experiență medicală și au cerut. Sunt foarte bucuros că după operație am cheltuit 798.000 de euro, jumăt**e sau puțin din banii dinaintea operației și toate problemele financiare mi-au trecut. Îi încurajez pe toată lumea să-l contacteze pe Dr. Pedro Ph.D. Sau contactați spitalul. E-mail: Marialadrimaholyclinic@gmail.com Cu stimă,...
0
3
Prudență Scopul este de a informa publicul larg, bărbații și femeile sănătoase. Cui îi pasă de asta Donarea imediată de {organ rinichi ficat ovar măduvă osoasă, testicul și este 100% serioasă Contact .. email? holymadrinalclinic@gmail.com pentru că avem multe pacienții care au nevoie în prezent de un transplant de rinichi. Căutați o oportunitate de a vă vinde rinichiul pentru finanțare Îl vom cumpăra pe al tău rinichi pentru 800.000 de euro Ficat: 600.000 € Ovare: 300000 € Măduvă osoasă: 500000 € și avem, de asemenea, Vib / Aids ultra vibros 11 medicamente care le pot vindeca sau le permite un concediu mai lung Trimite-ne un e-mail E-MAIL; E-mail: holymadrinalclinic@gmail.com Salutari Mihai
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768