REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Rafila: Următorii şapte ani sunt esenţiali; vor putea schimba sistemul de sănătate

Rafila: Următorii şapte ani sunt esenţiali; vor putea schimba sistemul de sănătate

Virgil STOIAN 20 octombrie 2023 | 10:47 618

Următorii şapte ani sunt esenţiali şi vor putea schimba sistemul de sănătate din punct de vedere al investiţiilor în spitale, în noi clinici ambulatorii, dar şi în ceea ce priveşte politicile referitoare la resursele umane, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, la ediţia a XII-a a Aspen Healthcare Summit.

Rafila: Urmatorii sapte ani sunt esentiali; vor putea schimba sistemul de sanatate

El a subliniat că fără asigurarea forţei de muncă potrivite celelalte investiţii nu au niciun viitor.

"Am discutat mereu despre prevenţie, despre dezvoltarea serviciilor ambulatorii, despre principalele priorităţi - morbiditatea şi mortalitatea în România, am vorbit despre bolile cardiovasculare, cerebrovasculare, oncologice, diabet şi altele. Toate acestea acum beneficiază de un cadru strategic, iar următorii şapte ani sunt esenţiali. Ei vor putea schimba sistemul de sănătate din punct de vedere al investiţiilor în spitale, în noi clinici ambulatorii, dar şi în ceea ce priveşte medicii de familie. Vor putea să beneficieze de politici privind resursele umane, ele sunt extrem de importante după părerea mea, avem multe exemple în acest sens, s-au făcut multe investiţii însă fără politicile esenţiale care să asigure şi forţa de muncă potrivită celelalte investiţii nu au niciun viitor", a afirmat Rafila.

Potrivit acestuia, politica publică privind managementul sectorului sănătăţii, precum şi schimbarea mentalităţii trebuie să se regăsească sub aceeaşi umbrelă, iar conducerea Ministerului Sănătăţii şi CNAS trebuie să colaboreze astfel încât să poată fi implementate toate schimbările din sistem.

"Cred că politica publică privind managementul sectorului sănătăţii, precum şi schimbarea mentalităţii privind depăşirea provocărilor cu care ne confruntăm şi care schimbă faţa sistemului de sănătate şi aici mă refer la inteligenţa artificială, la telemedicină, introducerea digitalizării în toate domeniile medicale, toate aceste provocări trebuie să se regăsească sub aceeaşi umbrelă şi conducerea Ministerului Sănătăţii, CNAS care trebuie să colaboreze astfel încât să poată implementa toate aceste schimbări", a explicat ministrul.

El a informat că Guvernul va adopta vineri strategia naţională pentru sănătate, strategia de luptă împotriva rezistenţei antimicrobiene şi infecţiilor nosocomiale şi strategia pentru vaccinare. "Sunt documente extrem de importante", a evidenţiat Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă următori 7ani sint esențiale apucate de pe acum sa faci multe felati. Zic sa iesi pe + dupa asta. Oricum nu ai facut si nu ai sa faci nimic acolo in jilț. Scuze incasezi lunar salari mari si tragi la flatulente Poti sa mai decalotezi si cite un penis in gura asa de plictiseala si si sa ca Sti somnolenț dupa.
1
0
URMATORI 7 ANI.DE CE ASA MULT,DVS V ATI IMPLICAT" DEJA IN REDESCHIDEREA SPITALULUI DE INFECTIOASE CONSTANTA.AICI PACIENTI CARE AU NEVOIE DE SERVICI MEDICALE IN ACEL SPITAL VA IUBESC DA VA IUBESC MULT IN CAVITATEA BUCALA.APROPOS MAI UITATIVA IN FRIGIDER ACASA CU SIGURANTA IL AVETI PLIN CU CARNE.NUMAI EU V AM DAT MUUULT MUSCHI.ERA OK SA IL UNPARTITI CU PRIMARUL DIN CTA CU TOATA SLEAFTA POLITICA PNL DE ACOLO.DECI INCHEI CU UN CALDUROS ALUPIGUS
2
0
Te ai trezit cam târziu și i șocat ar fi, în cazul tuturora nu numai al tău, sa lăsați palavrele, povesti de adormit copii, vrem fapte, unele le am constatat, plimbările tale în toată lumea pe banii noștrii. Nu veți face absolut nimic, tot de amante va preocupați sa le gândiți locuri cât mai călduțe, pe bani frumoși, alfabetismul este în floare. Mai o cet cu pianul pe scari
4
0
Alo Rafila ministrule PSD,lasa ce se intampla peste sapte ani si intereseazate cum a scapat de pushcarie Ionel,fostul sef UNIFARM dupa ce a fost condamnat in prima instanza la 7 ani de inchisoare pentru o mita de aproape 800.000 de euro,daca nu spui cui ii este frica de stie coruptul asta cand ministrul sanatatzi era de la U.S.R.si care a fost eliberat acum cand la conducerea min.Sanatazi si primul ministru al tari este de la PSD cu ce este mai bun PSDeul decat U.S.Reul ?,caci cand de la USRisti venea min.Sanatati tipul asta a comis fapta pe perioada de pandemie atunci cand era lege ca infractori sa fie pedepsitzi cu un spor de 20%la pedeapsa maxima si acum cu min.Sanatatzi si primministru PSDisti infractorul asta sa fie eliberat.
4
0
Vor fi daramatori pentru sistemul de sănăt**e!!*!!
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016