REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Rafte vrea să scape de dosarul de corupție prin ”chichițe avocățești”!

Rafte vrea să scape de dosarul de corupție prin ”chichițe avocățești”!

Replica API 31 ianuarie 2022 | 23:54 5372

Dosarul în care Daniel Rafte este acuzat de acte de corupție se întoarce la DNA Constanța! Afaceristul, trimis în judecată de DNA pe 3 noiembrie, a contestat legalitatea rechizitoriului, iar magistrații i-au admis cererile. Judecătorul de cameră preliminară a dispus restituirea cauzei la procuror. Procurorii nu sunt de acord cu decizia și insistă ca dosarul să se judece, în baza rechizitoriului întocmit.

Pe 3 noiembrie, Daniel Rafte a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. În dosarul instrumentat de procurorii DNA, așa cum cotidianul Replica relata în edițiile trecute, la data de 26.08.2021, persoana vătămată a sesizat DNA, Serviciul Teritorial Constanța, arătând că inculpatul a exercitat asupra sa multiple acte de constrângere, constând în exercitarea de acte de violență asupra sa, pentru a o determina să îi dea suma de 30.000 euro sau un autoturism. Mai exact, persoana vătămată a achiziționat de la Rafte un autovehicul, achiziționat în leasing pe firma inculpatului, înțelegerea fiind ca persoana vătămată să-i dea lui Rafte o sumă de bani și apoi să plătească ratele, în continuare. Persoana vătămată susține că a plătit tot, însă, când a vrut să înstrăineze mașina la rândul său, Rafte nu ar fi vrut să-i dea factura, pe motiv că mai are să-i dea bani. Și de aici au început conflictele.

Dosarul se întoarce la DNA Constanța

Dosarul a ajuns la camera preliminară, iar pe 17 ianuarie a.c. judecătorul a admis cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpatul Rafte Daniel cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către organele de urmărire penală, constatând nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate în cauză, pentru necompetenţa organului de urmărire penală. Totodată, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului Constanța a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale, restituind cauza la procuror. Decizia nu este definitivă, așa că DNA Constanța a formulat contestație, pe 26 ianuarie, la Curtea de Apel Constanța. Termen în dosar a fost stabilit pentru 15 februarie.

Precizăm că Daniel Rafte are sechestru pe bunuri până la concurența sumei de 30.000 euro.

Percheziție informatică

Potrivit rechizitoriului, începând cu data de 27.07.2021, inculpatul a început să transmită persoanei vătămate mesaje text și audio, predate de aceasta din urmă organelor de urmărire penală. De altfel, aceleași mesaje au fost găsite de și în memoria telefonului mobil al inculpatului, în urma percheziției informatice.

Astfel, la data de 27.07.2021, printr-o serie de mesaje scrise transmise prin aplicația whatsapp, inculpatul a amenințat persoana vătămată cu exercitarea de acte de violență (”o să îți f...t o bătaie”), spunându-i totodată că dacă în cursul aceleiași zile nu rezolva cu plata sumelor pretinse, va merge (în mun.Piatra Neamț, la noul dobânditor n.n.) ”să ia mașina”, avertizându-l totodată ”să se ferească de el” pe viitor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se poate sa il sugeti toti astia ce comentati aici ?
5
0
N am auzit de un mai mare handicapat bolnav mintal scarbos mincinos ca si piticul asta penal
2
0
Lasati drogatul in pace va rog frumos! Nu vd ca e si handicapat si drogat si cracanat are traume sa fie Sef ca l a traumtizat propria mama cand era mic
4
0
Ai inceput sa umbli cu skoda ? Asa rau ai ajuns ? Aurica se tranteste cu unu sursa sigura , si am auzit ca ala e baiat bun si iti scoate familia din groapa .te pup Sa auzim numai de bine
4
1
Tot o chichita o sa fie cand o sa platiti cei de la replica ziaristi santajisti nu va dat rafte bani si numai stiti cum sa il faceti sa dea?
0
6
El face asa cum il invata aura si mamica. Niciodata n a avut coaie sa decida singur ceva. Inclusiv si amantele lui sunt cu acordul familiei . Doar de Rocsana nu le a placut haha
9
2
Om de afacere?Ha,haaaa.Pirnaiasi da.
6
0
Voi toti astia care l criticati pe Rafte sunteti cateii aia care pana acum va hranit , va platit mese, va facut numai bine, toti stiti sa aruncati cu vorbe urate in el acum, dar javrelor ati uitat anii din urma cand va lingusati pe langa el Rafte a fost un Domn si va ramine la fel
3
14
Pe traseu !
6
2
Tu cum mai esti? Va mai pozati? Sau prizati? Tot plimbator de vorbe? Nici tovarasii nu te mai halesc. Esti mare afacerist acum ? Vezi la economice
4
4
Cand a castigat priimul jurasti de cacacat nu scriati in.
5
4
Frumuselu peste ordinar, vinde femei peste granita si ia si tva-ul inapoi.
11
2
Ha ha ha la piatra neamt la frumuselu pl Petre tomescu sef drog si lumea doarme la puscarie dator vandut tepar orfdinar!!!
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303