REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Raj Tunaru, omul lui Dragnea la Constanța, are probleme cu hotelul din Venus

Raj Tunaru, omul lui Dragnea la Constanța, are probleme cu hotelul din Venus

Replica API 5 aprilie 2022 | 00:03 3683

Raj Tunaru, președintele Alianței pentru Patrie, Organizația Constanța, este cunoscut pe meleagurile constănțene, dar și la nivel internațional, în urma scandalului cu iz penal în care a fost implicat în 2006. O vreme, a lipsit din peisajul mioritic, însă a revenit, după ce a fost cooptat de Liviu Dragnea în partid, numindu-l șeful partidului. În paralel, Tunaru se ocupă și de afacerile sale din turism. Multe firme le-a băgat în faliment, a rămas pe poziții cea din Venus, acolo unde deține un hotel…. călcat de inspectorii OPC și amendat pentru neregulile găsite.

În sezonul estival din 2020, hotelul Venus, fostul Orlando, situat la intrarea în Venus dinspre Cap Aurora, pe care Raj Tunaru îl administrează și gestionează, prin firma sa Parangul Litoral SRL, inspectorii OPC au făcut o vizită inopinată. În urma controlului s-au constatat multe nereguli, printre care utilizarea în cadrul serviciilor prestate de produse și proceduri nesigure, neprezentarea registrului unic de control, ramele geamurilor de pe hol erau murdare, necurățate, mobilierul deteriorat, etc. Mai mult, potrivit informațiilor noastre, societatea nu a prezentat Certificatul de clasificare emis de Ministerul Turismului, clienții achiziționând servicii turistice într-un hotel clasificat la categoria de 4 stele, fără ca unitatea de cazare să dețină un certificat de clasificare valabil pentru această categorie. Ulterior datei controlului, societatea a obținut autorizare de funcționare de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Departamentul pentru Turism.

Reprezentantul legal nu se afla la data controlului la hotel, motiv pentru care inspectorii i-au transmis să se prezinte la sediul OPC, cu documente. Ceea ce nu s-a întâmplat., fiind amendată și pentru acest fapt.

imagine din baia unei camere, din 2016, de pe site-ul amfostacolo.ro

Cum era de așteptat, Tunaru a mers în instanță cu OPC, contestând procesul verbal de contravenție, însă i-a fost respinsă acțiunea. Judecătoria Mangalia i-a respins acțiunea, însă Tunaru a formulat recurs. Pe 23 martie, Tribunalul Constanța a tranșat, definitiv, speța, respingând apelul formulat de societatea lui Raj Tunaru.

imagine din baia unei camere, din 2016, de pe site-ul amfostacolo.ro

Lui Tunaru i-a mers bine, anul trecut

Deși domeniul Horeca a traversat, în ultimii ani, o perioadă critică, Tunaru pare să nu fi fost afectat chiar atât de mult. Anul trecut, a avut cifra de afaceri de 2,7 milioane de lei, 1,3 milioane profit și datorii de 4,6 milioane de lei. Față de 2020, când profitul a fost pe minus. și cifra de afaceri de 1,2 milioane de lei. Tunaru, care deține 95 % din acțiuni, este asociat în firmă cu Oncescu Tunaru Elena Simona, care deține 5 % din acțiuni.

Cine este Raj Tunaru? În 2006, un scandal mediatic ținea prima pagină a ziarelor.

Raj Tunaru a fost ales ca membru al Parlamentului în anul 2000, pe listele Partidului România Mare. A demisionat din PRM în decembrie 2001, pentru a se înscrie în Partidul Social Democrat, unde a rămas până în septembrie 2003 iar apoi a devenit deputat neafiliat. În cadrul activității sale parlamentare, Alexandru Raj Tunaru a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu India și Republica Africa de Sud. A candidat la alegerile prezidențiale ca președinte al Partidului Tineretului, obținând un număr nesemnificativ de voturi.

În 2006, a fost implicat într-un scandal de violenţă domestică, în America, după ce o femeie de origine română l-a reclamat că ar fi lovit-o şi ar fi ameninţat-o cu moartea. Poliţia din Los Angeles l-a reţinut pe fostul deputat în data de 30 septembrie 2006, iar instanţă a stabilit o cauţiune de 500.000 de dolari pe care soţia lui Raj Tunaru a achitat-o după circa o lună.

Tunaru a fost eliberat din arest, dar a avut interdicţie de a părăsi teritoriul SUA până la finalizarea procesului. În decembrie 2006, magistraţii americani l-au reţinut din nou pe Tunaru în baza unei înregistrări în care acesta ar fi ameninţat-o pe femeie că, dacă nu îşi retrage plângerea, o omoară. A fost condamnat la închisoare, iar după ispăşirea celor 4 ani de pedeapsă s-a întors în ţară, unde se ocupă în continuare de afaceri, împreună cu familia sa.

Elena Beucă

Astăzi, femeia este o actriţă cunoscută la Hollywood, dar şi o regizoare apreciată. Elena Beucă a reușit să prindă roluri în pelicule de succes produse peste Ocean. Cele mai recente sunt “Get him to the Greek” sau “Henry’s Crime”, în care a jucat alături de Keanu Reeves. Elena nu s-a mulţumit doar cu actoria, ci a devenit între timp şi regizoare sau producătoare a unor filme de scurtmetraj.

Menționăm că Raj Tunaru nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Raj Kapoor ...ich cichi dana
0
0
asta nu.i tzagan?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768