REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

RAJA anunță implementarea platformei de management digitalizat al infrastructurii de apă. Video

RAJA anunță implementarea platformei de management digitalizat al infrastructurii de apă. Video

V.S. N.P. V.R. 9 decembrie 2023 | 00:00 1817

RAJA S.A. a organizat o conferință de presă vineri, 08 decembrie 2023, începând cu ora 11.30, la sediul central al companiei din municipiul Constanța, str. Călărași nr. 22-24.   

RAJA anunta implementarea platformei de management digitalizat al infrastructurii de apa. VideoBogdan Anastasiu, Stelian Budeș și Alexandru Borcan

La conferința de presă au fost prezenți Stelian Budeș, Director Dezvoltare și Finanțări Externe, Bogdan Anastasiu, Șef Birou Mentenanță Infrastructură Informatică și Alexandru Borcan, Coordonator Programe Investiții. 

Principala temă de discuție este Implementarea platformei de management digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA SA Constanța. Proiectul în valoare totală de 11.669.616,00 lei  (2.358.403,43 euro) face parte din „Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – “Dezvoltarea Infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, sprijinit financiar de Comisia Europeană.    

Programul recent finalizat reprezintă un pas important în transformarea digitală a societății și are un impact major asupra tuturor părților interesate, punându-se accentul pe furnizarea de informații concrete, esențiale și necesare pentru furnizarea de servicii moderne și de calitate superioară. Având în vedere că a fost deschisă finanțarea comunitară pentru digitalizarea proceselor de producție, Direcția de Dezvoltare și Finanțări Externe din cadrul RAJA a întocmit documentația necesară, iar pe data de 24 aprilie 2023, RAJA SA Constanța a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Contractul de Finanțare nr. 2145: „Implementare platformă de management digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA SA Constanța”. Proiectul în valoare totală de 11.669.616,00 lei  (2.358.403,43 euro) face parte din „Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – “Dezvoltarea Infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, sprijinit financiar de Comisia Europeană. Obiectivul urmărit prin implementarea proiectului este eficientizarea activității operaționale a companiei și sustenabilitatea investițiilor realizate sau care vor fi realizate de RAJA SA în sectorul de apă și apă uzată.
Investițiile au fost realizate prin contractul “Achiziție de licențe, hardware și servicii de implementare pentru realizarea unei platforme integrate de management digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată”, contract ce a fost semnat pe data de 3 mai 2023.
 Proiectul care tocmai a fost finalizat la RAJA reprezintă primul pas important din transformarea digitală a societății, are impact asupra tuturor părților interesate din organizația proiectului (angajați, investitori, furnizori, clienți) și asigură gestiunea în timp real a echipamentelor și a resurselor materiale, colectarea, raportarea și analiza informațiilor generate de activitatea operațională, în scopul optimizării managementului companiei, integrarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea transferului de date între diferite compartimente.
O componentă importantă a proiectului a vizat integrarea datelor de la echipamentele SCADA și comunicarea/updatarea permanentă cu platforma GIS. Mai mult, pe segmentul de relații clienți au fost aduse modificări importante la modulul Dispecerizare și Call-Center (IVR), prin conectarea tuturor proceselor de raportare incidente și call-center la un singur panou de administrare integrat cu managementul incidentelor, precum și securizarea comunicațiilor din dispecerat.
        Implementarea sistemului de management digitalizat face ca eficiența în exploatare să crească considerabil. Se scurtează termenele de intervenție și se reduce timpul de introducere a datelor în sistem, ținând cont de faptul că acesta oferă informații din mai multe departamente, contabilitate, producție, aprovizionare, vânzări, marketing și resurse umane. Sistemul permite automatizarea unui număr mare de operațiuni, din diferite departamente, care ajută la eficientizarea fluxurilor de lucru. În prezent se continuă introducerea datelor pe platformă, acțiune care va fi cu caracter permanent, având în vedere cantitatea de date cu care operează.

 

Stelian Budes: „Cu sume alocate de către Comisia Europeană, vom atinge și un stadiu al proiectelor care vizează investiții în alte 89 de localități. Patru proiecte care însumează o valoarea de 630 milioane euro, aproximativ. Am finalizat ieri recepția stației de la Onești. Suntem în proporție de 99% gata cu proiectul de lucrări. Apă și canalizare, în Onești nu a existat. Proiectul care însumează peste 590 milioane euro. Componenta de energie și componenta de inițializare.  Ea îmbunătățește substanțial fluxurile. Aceste lucrări trebuie să se termine până în decembrie. În luna aprilie 2023, am semnat contractul de finanțare. Valoarea proiect este de 616 milioane de euro. Contractul efectiv de servicii a fost semnat la o lună după contractul de finanțare. Având ca termen de finalizare 15.10.2023, termen care a fost respectat.”

Bogdan Anastasiu: „Prima etapă din strategia de digitalizare al RAJA. A fost modulul care preia în timp datele. Obiective urmărite sunt asigurarea unui management al activelor. Integrarea și comunicarea cu platforma. În cadrul direcției de dezvoltare și finanțare externe. A fost finalizat cu succes modulul HARDER. Laserul care asigură infrastructura de stocare a datelor, de ultimă generație. Modulul care asigură preluarea apelurilor telefonice. Anul 2024 ar trebui să fie ultimul an în care avem lucrări foarte multe. Indicatori fizici la nivel de proiect, suntem la 69% implementați până astăzi. Municipiul Constanța, având în vedere dinamica celor patru contracte care au fost reziliate, astăzi sunt 13 contracte în municipiul Constanța care produc lucrări. Acel SRC, avem o acțiune de 333 km de la Medgidia până la Vama Veche care servește 13 localități. Până acum reușim să menținem ritmul. Au fost șase luni din punctul nostru de vedere destul de productive. Din programul celor patru proiecte, au fost decontați peste 400 milioane euro. Programul de dezvoltare durabilă durează până în 2029 ca și finanțare. Nu există nici un fel de problemă. Sunt optimist ca ne vom atinge aceste ținte cu toate provocările.”

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166