REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
22.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

RAJA, precizări despre avaria de pe bulevardul Aurel Vlaicu!

RAJA, precizări despre avaria de pe bulevardul Aurel Vlaicu!

Replica API 14 septembrie 2022 | 00:00 5278

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile de miercuri - 14 septembrie 2022, ora 22.00, până joi - 15 septembrie 2022, ora 22.00, pentru executarea lucrărilor de racordare la sistemul centralizat a noii conducte de aducțiune, cu diametrul de 800 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.

Investiția face parte din Contractul de lucrări - CL32: “Reabilitare conducte aducțiune Constanța”, în valoare totală de aproximativ 40 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe bd. Aurel Vlaicu - tronsonul delimitat de bd. Tomis și str. Baba Novac, partea dreaptă - sens de mers bd. Tomis - str. Baba Novac.

,,Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.”, transmit reprezentanții RAJA.

Update:

Cele 6 echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare (wome, vidanje, săpător, macara, etc.) lucrează la foc continuu de seara trecută, de la ora 21.00. S-a reușit decopertarea zonei avariate, prin spargerea masivului de beton pe o porțiune de peste 8 metri. La ora actuală se lucrează la partea de sudură pentru îmbinarea noului segment de la nivelul magistralei. Până la această oră, s-a lucrat pe conducta avariată doar cu reducerea presiunii. Decizia a fost luată pentru a scurta timpul de umplere a magistralei și implicit perioada în care sunt afectați consumatorii deserviți, având în vedere lungimea de peste 7 km de la stația de tratare și pompare Palas până la zona de intervenție. Dar, pentru conectarea noului tronson, este necesară oprirea totală a apei din stația Palas, pe conducta de 800 mm. În această situație, vor rămâne fără apă și abonații din cartierele IC Brătianu, Medeea și Palas.

Reprezentanții de la fața locului estimează că vor finaliza remedierea avariei în jurul orei 14.00. Imediat, ce vor fi finalizate reparațiile, la stația Palas se vor face manevrele de vane necesare pentru furnizarea apei potabile. Până la intrarea în presiune a sistemului și reluarea alimentării cu apă a tuturor abonaților mai este nevoie de o perioadă de alte 3-4 ore.

Astfel, consumatorii din cartierele municipiului Constanța: CET, Anda, Viile Noi, Km 4-5, Km5, Palas, IC Brătianu și Medeea, precum și cei din localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord vor avea apă la robinete în jurul orei 17.00.

Purtătorul de cuvânt RAJA, Irina Oprea. a declarat: ”În cursul serii de 13.09, în jurul orei 20:30, la nivelul conductei de aducțiune de la stația de tratare Palas ce alimentează o parte din orașul Constanța, precum și localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord a suferit o avarie pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în zona intersecției cu strada Vârful cu Dor. Imediat la fața locului au fost dislocate 6 echipe de intervenție, dotate cu utilajele necesare. Echipele lucrează la foc continuu încă de seara trecută. La ora actuală s-a reușit decopertarea zonei. Această operațiune fiind destul de grea, deoarece magistrala era ancorată într-un masiv de beton. Se lucrează la schimbarea unui tronson de câțiva metrii din conducta de 800. În continuare, abonații din cartierele constănțene: CET, KM 4-5, KM 5, Anda, I.C. Brătianu, Medeea, Palas dar și consumatorii din cele 4 localități: Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord sunt lipsiți de apă potabilă până la finalizarea lucrărilor de reparații.”, a declarat Irina Oprea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aseara era apa la Eforie
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513