REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 5 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6843
17.4° Constanța Joi, 5 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6843
 

RAJA: Program de furnizare a apei în localitățile Mircea Vodă și Satu Nou

RAJA: Program de furnizare a apei în localitățile Mircea Vodă și Satu Nou

Victor ROTARU 10 iulie 2024 | 15:30 2649

Din cauza fenomenului de secetă accentuată și a temperaturilor extreme, s-a înregistrat o creștere semnificativă a consumului de apă în localitățile Mircea Vodă și Satu Nou din comuna Mircea Vodă, județul Constanța, concomitent cu scăderea debitului de apă la nivelul surselor de captare. Toate acestea au condus la golirea rezervorului de apă într-un ritm alert, neputându-se realiza stocul necesar pentru furnizarea apei în regim continuu pe parcursul întregii zile.

RAJA: Program de furnizare a apei in localitatile Mircea Voda si Satu Nou

De aceea, începând de astăzi, 10 iulie 2024, abonații din localitățile Mircea Vodă și Satu Nou (comuna Mircea Vodă) vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 05.00 – 23.00.
Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Potrivit dispozițiilor Legii Apelor nr. 107/1996 (actualizată), utilizatorii de apă sunt obligați să economisească apa prin folosire judicioasă și să asigure întreținerea și repararea instalațiilor proprii. În perioadele secetoase, utilizarea apei potabile în alte scopuri precum irigarea culturilor, este permisă numai dacă există disponibilități față de necesarul de apă potabilă al localităților.

Recomandăm populației să utilizeze rațional apa potabilă, așa cum este prevăzut în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă. Folosirea apei în alte scop decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei. Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilitate comună a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516