REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Raluca Turcan: Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate

Raluca Turcan: Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate

Replica API 28 august 2020 | 00:00 1226

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri seara că Guvernul s-a pregătit cel puţin la fel de temeinic pentru începerea anului şcolar cum s-a pregătit pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat şi a spus că îşi doreşte ca începerea anului şcolar să fie privită "cu normalitate".

Raluca Turcan

"Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate. Evident, virusul există, trebuie să avem grijă cum ne protejăm sănătatea, dar, în acelaşi timp, să nu afectăm baza dezvoltării societăţii noastre, şi anume, sistemul de educaţie. Şi avem analize care ne arată că între 60 şi 70% dintre părinţi îşi doresc să se întoarcă la şcoală copii lor şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie", a declarat Raluca Turcan, la Realitatea Plus, scrie Agerpres.

Vicepremierul a vorbit despre faptul că Executivul a elaborat setul de măsuri care să permită începerea anului şcolar, a concentrat resurse pentru asigurarea cu tablete şi laptopuri, în cazul în care cursurile se vor ţine online şi s-a concentrat pe categoriile defavorizate, pentru asigurarea măştilor de protecţie.

Raluca Turcan a mai spus că Guvernul pune la dispoziţie 25 milioane de euro autorităţilor locale acolo unde încă mai există toalete în curtea şcolilor, pentru achiziţionarea unor containere sanitare, unde copii să se spele pe mâini şi să folosească toaleta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vati pregatit la fel de temeinic adica spre deloc!!! dar deja cred ca neam obisnuit cu rromania anormala si needucata a lui Sparanghel Voda cel Talamb.
0
0
Jur ca este vie.te-n gura ca am o poza cu asta si am invatat cocosul sa latre.
1
0
n-are suflet.
2
1
Cel putin 60-70% dintre parinti sunt disperati cu inceperea voastra normala a anului scolar, cu distantarea copiilor, cu mastile pe fata , jegurile voastre de toalete din scoli. Nu avem incredere in voi . Nu ne trimitem copiii in aceste conditii! nu v-ati pregatit cu nimic pentru inceperea anului scolar! De ce nu asigurati macar masti???? Ce masti sunt conforme idiotilor! Nici asta nu scrieti pe cutii! Sunteti varza. Copiii nostri nu sunt de sacrificiu cum afirma Rafila ca se mai imbolnaveste un copil, un profesor, asta e !
8
1
Doamne, asta i proasta rau. Sa mearga inapoi la tatucul ei Petrov si la prietenul ei Boc
10
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436