REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Ramona DINU a intrat în Consiliul de Administrație al Canalelor NAVIGABILE

Ramona DINU a intrat în Consiliul de Administrație al Canalelor NAVIGABILE

Replica API 17 februarie 2021 | 18:08 6646

Fostul senator Ramona Dinu nu a mai prins un mandat în Parlamentul României, în schimb, a fost propulsată într-o funcție la o companie de stat. Aceasta a fost numită, pe 19 ianuarie, membru provizoriu, pentru un mandat de patru luni, în Consiliul de Administrație al Administrației Canalelor Navigabile.

Dinu nu are avere, se laudă cu bijuterii de 5000 de euro. În schimb, are acțiuni la Ramona Fashion SRL, 100 %, unde este asociat unic și la Tomis Nautic Club SRL, 50%. A acordat împrumuturi de 16.000 de euro.

Este profesor universitar doctor la Facultatea de Economie la Universitatea Ovidius.

Aceasta este de profesie economist, absolvind Facultatea de Matematică și Științe Economice de la Universitatea Ovidius din Constanta.

Ramona Dinu: M-am retras din cursa electorală pentru motive personale

Ramona Dinu a explicat motivele pentru acre a renunțat la Parlament "Motivul pentru care nu am "prins" un nou mandat de senator este, fără dubiu, acela că numele meu nu s-a mai regăsit pe lista candidaţilor USR-Plus la Senat, în 2020. M-am retras din cursa electorală pentru motive personale, în special, legate de sănătate”, spune Dinu.

La nivelul CN ACN SA, spune ea, a fost desemnată, prin vot, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi, avându-se în vedere experienţa mea profesională, s-a decis, prin vot din nou, să facă parte atât din Comitetul Consultativ de Audit, cât şi din Comitetul Consultativ de Nominalizare şi Remunerare, pe parcursul mandatului provizoriu de 4 luni.

Ramona Dinu este cadru didactic universitar din 1998, parcurgând prin concurs toate etapele carierei profesionale academice - preparator, asistent, lector, conferenţiar. ”În 2015, am dobândit, prin concurs, titlul de profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, ajungând astfel la nivelul cel mai înalt de carieră academică.

Sunt de profesie economist, absolvind ca şefă de promoţie în anul 1998 Facultatea de Matematică și Științe Economice (studii de 4 ani) de la Universitatea Ovidius din Constanta. Totodată, am absolvit studii doctorale cu durata de 6 ani la Universitatea "Al. I. Cuza" Iaşi, studii postdoctorale cu durata de 2 ani la Academia Română şi studii postuniversitare de 2 ani la Academia de Studii Economice Bucureşti.

În calitatea de senator, am avut 116 inițiative legislative, 153 luări de cuvânt, 145 întrebări şi interpelări și 9 moțiuni. Am iniţiat un pachet legislativ de 27 acte normative prin care să se elimine beneficii ale persoanelor cu funcţii asimilate celor de demnitate publică. Sunt iniţiatoarea legii promulgate privind crearea centrelor de competenţă în cadrul universităţilor ca verigă de legătură între instituţiile de învăţământ şi angajatori.

Mai multe informaţii despre profilul meu profesional, activitatea mea în Senatul României şi în circumspripţia electorală Constanţa sunt disponibile aici: https://ramonadinu.ro/ ", a conchis Dinu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari Ramona Dinu politica Romaniei are nevoie de tine
6
1
Felicitari...sper sa fie un ghimpe pt Georgescu, un PSD ist parlit, care habar nu are de ceea ce face...pardon, el isi face avere de la ACN, nicidecum nu I pasa de functia sus pusa ....hai cu demisia...hotule ce esti...RUSINE sa ti fie Dan Georgescu!!!
10
1
Auzi, s-a retras.Nu doamna, nu ati mai fost votata in cursa interna.E cu totul altceva.
8
10
Un om deosebit de ambitios si corect ! Mult succes!
15
6
de cand am fost student, mi a placut de dansa, ne a predat in cel mai frumos mod posibil, este buna
24
1
Nu stiu ce sa spun.stiu ca a intrat in politic prin 2016,dar este foarte greu ca o pt doamna in politica noastra Pt ea am votat si USR. Imi place de ea, are curaj
21
3
O doamna frumoasa eleganta si inteligenta, felicitari stimata doamna meritati tot respectul nostru, lasati Gurile rele sa vorbeasca si sa arunce cu noroi, atat pot ei sa faca
28
4
O cunosc de foarte mult timp. Nu sunt din Constanta, dar am colaborat in proiectele UOC. Pot spune ca chiar stie economie si sper ca va pune pe picioare ACN-ul
32
4
Felicitari! E bine ca din cand in cand si in cazuri foarte izolate mai ajung si oameni competenti in functii. Cu toate ca vad ca e vorba de un mandat scurt.
24
4
Eu chiar i-am urmarit activitatea senatoarei. Am vazut-o interesata de problemele Constantei si mult timp pe teren. Nu prea inteleg de ce se simte nevoia sa se dea in oamenii care muncesc. Sa ii punem pe fuga si sa ramana cine trebuie in politica?
24
4
mi-a fost profesoara si pot sa va spun ca este un om foarte cald care se tine de student si de la care intelegi usor materia. in rest la ce comentarii citesc pe aici, dumnezeu sa va ajute ca doctorii nu mai pot.
29
4
Daca este suficient de inteligenta,va cere sfaturi unor oameni competenti si va face treaba buna. Daca va face treaba buna,va fi in contradictie cu nivelul submediocru al guvernantilor si al altor sefi din institutiile romanesti si iar nu e bine. Mai mult ca sigur ca oricine ar fi in locul ei ar fi unul prost,asa ca sa lasam timpul sa treaca,apoi vorbim.
7
6
a terminat la Iasi, la "Cuza"... Vezi Wikipedia!
8
4
Dar cine a propus-o? Abia asta ar fi un subiect de presa. In rest e o sinecura pentru un special. Banal in Romania.
13
7
o tin minte de cand eram student, era ingamfata si ne trata cu o superioritate exagerata...
9
16
Dameza rujata din belsug
9
11
Un om competent, echilibrat si muncitor si adevarat profesionist. Acn va avea de castigat iar fortareata acestei institutii incepen sa aiba brese prin intrarea Ramonei in consiliu. Gata cu irosirea banilor nostri. Succes, Ramona!
22
17
Felicitari are multa experienta in navigatie sigur va pune pe picioare compania si cu georgescu ,un ospatar,imbecil si PSD-ist se alege praful de societate
19
8
Pe Daniel Georgescu inca nu l-au scuipat afara? desi e mare prostalau de la PSD, omul lui Nicusor Constantinescu?
22
6
Ce milf misto
24
3
banoase unde nu prea ai ce face,dar esti calificat si priceput s a dai cu gura propaganda de partid , spionand si dand pe goarna adversari politici, cotizand si strangand capital electoral! asa fac averile din politica si din gura, apoi intra in guvern si ne miram cand vedem declaratiile de avere masluite !dar ce sa i faci astea sunt legile tarii!
16
1
DOAMNA ARATA BINE DECI MERITA
28
6
Eu nu inteleg care este rolul acestor consilii de administratie. Probabil sa ma ia ceva bani nemunciti. Aceste consilii de administratii trebuie desfiintate URGENT.
32
3
nu urla ea despre meritocratie?a dat examen pt membru in CA? ce o leaga pe ea de caile navigabile cand a terminat economia. Nu se mai descurca cu salariul de profesor? sa invatat cu salariul de parlamentar...
29
13
Foarte frumoasa! Felicitari!
29
10
O mare muista ii place tare !
17
13
fara coledzi, nu fara sinecura
12
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016