REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Raportul ANI pe averea fostului șef al IPJ CT, Constantin Dancu, a fost declarat nul

Raportul ANI pe averea fostului șef al IPJ CT, Constantin Dancu, a fost declarat nul

Mirela PASCAL 23 mai 2023 | 00:00 7178

Comisarul șef Constantin Dancu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a fost verificat, anul trecut, de inspectorii de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate. În urma verificărilor, s-a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de peste 340.000 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de acesta în perioada exercitării funcției. Dosarul a fost trimis, de către ANI, la Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, iar raportul a fost declarat nul. Dancu a declarat, pentru Replica, că rezoluția Comisiei este una normal și... de așteptat!

Raportul ANI pe averea fostului sef al IPJ CT, Constantin Dancu, a fost declarat nul Constantin Dancu

Agenția Națională de Integritate a constatat, anul trecut, existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către Dancu Constantin, în perioada exercitării funcției publice. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Dancu Constantin, în perioada exercitării funcției publice. În urma finalizării evaluărilor efectuate, spune ANI, a rezultat că în anul 2013 acesta a obținut venituri totale în suma de 184.619 și a efectuat cheltuieli în suma de 528.751, rezultând o diferență de 344.132 lei.

Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța a constatat că raportul ANI e nul

Ei bine, ajuns dosarul la Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, membrii acesteia au constatat că raportul este nul. Și nu o dată, ci de două ori.  

Raportul ANI pe averea fostului sef al IPJ CT, Constantin Dancu, a fost declarat nul

Comisarul șef Constantin Dancu, care a fost șeful IPJ Constanța până în vara anului 2020, când a ieșit la pensie, locul său fiind luat de chestorul Adrian Glugă, a declarat, pentru Replica: ”Comisia a anulat raportul ANI. Cum e normal, ei îți urmează calea. De două ori s-a anulat raportul de expertiză al ANI ca fiind nul. Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanta a clasat, prin ordonanță, acțiunea de control începută la sesizarea ANI, cu privire la subsemnatul. Agenția a formulat plângere prealabilă cu privire la aceasta ordonanță, plângere ce a fost respinsă ca fiind nefondată. Chiar ANI în raport îmi verifică averea pentru intervalul 2005 - 2013 și suma eu o justific toată. Numai că, în anul 2013 am returnat un împrumut la bancă. Suma aceasta din 2013 e într-adevăr mai mare, dar banii au fost acumulați în intervalul acesta”.

Raportul ANI pe averea fostului sef al IPJ CT, Constantin Dancu, a fost declarat nul

Când ai o anumită funcție, ai și dușmani”, a conchis Dancu.

În continuare, Agenția a înțeles să atace, pe 17 mai, pe calea instanțelor de judecată ordonanța pronunțată de Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța.

Potrivit informațiilor noastre, una dintre persoanele care l-a ”turnat” pe Dancu la ANI ar fi un lider de sindicat din Constanța. Însă, în acest moment, acest detaliu este mai puțin important. Contează decizia magistraților care ar putea să se pronunțe în acest caz chiar la primul termen de judecată. Iar Dancu spune că nu are emoții, ”nu am nicio grijă din acest punct de vedere. Problema cu ANI nu reprezintă stres pentru mine”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510