REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din România: laude pentru lupta anticorupție, bilă neagră pentru achizițiile publice

Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din România: laude pentru lupta anticorupție, bilă neagră pentru achizițiile publice

Deria ISLEAM 24 iulie 2024 | 14:13 379

Raportul dedicat României are un ton pozitiv și laudă lupta anticorupție. Una dintre puținele critici de substanță privește chestiunea prescripției, care permite ca zeci de inculpați de nivel înalt să scape de pedepse.

Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din Romania: laude pentru lupta anticoruptie, bila neagra pentru achizitiile publice

În raport se mai arată că sectorul de achiziții publice din România se confruntă cu un risc ridicat de corupție: 35% dintre companii au raportat că au fost împiedicate să câștige licitații publice din cauza corupției din România.

Achizițiile publice rămân un sector cu un risc ridicat de corupție și, deoarece este un sector cu prioritate ridicată, se iau măsuri pentru a identifica domeniile și procedurile cele mai predispuse la corupție în domeniul achizițiilor publice, se arată în raport.

În ceea ce privește lupta anticorupție, raportul notează că punerea în aplicare a Strategiei anticorupție 2021-2025 "rămâne pe drumul cel bun".

Autoritățile mențin un bilanț pozitiv în combaterea corupției, inclusiv în ceea ce privește cazurile de corupție la nivel înalt. Cu toate acestea, reacția legislativă întârziată privind termenul de prescripție a continuat să ducă la închiderea multor cazuri de corupție și la anularea condamnărilor, se arată în una dintre concluziile raportului.

Reacția legislativă întârziată cu privire la termenul de prescripție a continuat să ducă la închiderea multor cazuri de corupție și la anularea condamnărilor, mai menționează sursa citată.

Cât despre activitatea ANI, Comisia Europeană apreciază că Agenția și-a menținut rezultatele în ceea ce privește gestionarea conflictelor de interese și a declarațiilor de avere, potrivit realitatea.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436