REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
31.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Raportul FMI: Se recomandă regândirea modului în care este taxată proprietatea

Raportul FMI: Se recomandă regândirea modului în care este taxată proprietatea

A.F. 3 octombrie 2023 | 21:36 943

Au apărut primele date din raportul Fondului Monetar Internațional, care cuprinde concluzii importante despre economia din țara noastră. Raportul redactat de Fondul Monetar Internațional arată că pachetul fiscal adoptat recent de Guvern este un pas important, dar nu suficient.  

Raportul FMI: Se recomanda regandirea modului in care este taxata proprietatea

FMI spune că Guvernul României ar trebui să pregătească și alte reforme fiscale și atrage atenția că există riscuri cu privire la creșterea economică.

De exemplu, FMI spune că o creștere puternică a salariilor în România ar putea să întârzie scăderea inflației. 

De asemenea, referitor la noile taxe, reprezentații FMI spun că Guvernul ar trebui să ia în calcul și scăderea pragului pentru microîntreprinderi, variantă care a fost discutată în Guvern, însă cu care nu au fost de acord liderii coaliției.

În ceea ce privește impozitele noi, stabilite pe cifra de afaceri pentru bănci și firmele mari, FMI atrage atenția că aceste impozite pun o povară injustă asupra companiilor care au marjă scăzută și pot să slăbească intermedierea financiară. 

Astfel, FMI recomandă implementarea unor noi taxe, în următorii doi ani, referindu-se la eliminarea privilegiilor și a excepțiilor care au mai rămas, uniformizarea TVA-ului și regândirea modului în care este taxată proprietatea.

Despre taxele anunțate peste noapte, FMI recomandă să fie înființat un departament în Ministerul Finanțelor, care să gestioneze aceste noi taxe.

De asemenea, referitor la politica prin care Guvernul vrea să controleze prețul alimentelor, FMI spune că nu este un instrument potrivit pentru scăderea inflației, pentru că ar putea să ducă la creșterea prețurilor pentru alte bunuri. 

Întregul raport redactat de FMI va fi prezentat mâine, în cadrul unei conferințe de presă, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
1
0
cind datoria este 51% din PIB, bancile nu iti mai impruma-ta bani si p**a pensii marite. asta trebuie sa spuna prostimii, nu sa fie mintita. mai daca am facut 1 km de strada si am decontat la pret de 2 km, 10% a fost parandaratul? nu sau facut investitii productive, doar trotuare, reabilitare sosele si strazi, din ce sa avem banii?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712