REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° ConstanÈ›a Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.4° ConstanÈ›a Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Rareş Bogdan: Datele propuse de PNL pentru organizarea alegerilor prezidenţiale sunt 10 şi 24 noiembrie

Rareş Bogdan: Datele propuse de PNL pentru organizarea alegerilor prezidenţiale sunt 10 şi 24 noiembrie

Victor ROTARU 25 iunie 2024 | 15:12 496

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat marţi, că datele propuse de Partidul Naţional Liberal pentru organizarea alegerilor prezidenţiale sunt 10 şi 24 noiembrie.

 Rares Bogdan: Datele propuse de PNL pentru organizarea alegerilor prezidentiale sunt 10 si 24 noiembrie RareÅŸ Bogdan

"Datele propuse de Partidul NaÅ£ional Liberal sunt cele constituÅ£ionale, 10 cu 24 noiembrie. Asta e data constituÅ£ională", a spus Bogdan, la sediul PNL, după întâlnirea cu PSD desfăşurată la Guvern.

RareÅŸ Bogdan a menÅ£ionat că PSD a propus ca date 15 sau 29 septembrie, invocând discuÅ£ia din CoaliÅ£ie din luna martie.

"Argumentele au fost discuÅ£ia din luna martie, dar care a avut cele două variabile: 50% plus unu pe listă, respectiv candidatură în tandem la prezidenÅ£iale după ce vedem rezultatele. Voturile ne-au arătat că între scorurile cumulate ale celor două partide, PNL ÅŸi PSD, ÅŸi lista de europarlamentare a existat o diferenţă, PNL a luat aproape 32%, 2,5 milioane de voturi, PSD aproape 36% , 2,9 milioane de voturi, iar lista comună a fost doar de 4,8 milioane", a explicat Bogdan.

El a arătat că scopul coaliÅ£iei a fost atins pentru că s-a reuÅŸit aducerea a jumătate plus unul dintre europarlamentari în Parlamentul European. "Ceea ce este foarte important. Am dus 19 europarlamentari din 34", a punctat Bogdan.

Răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că PSD ar susÅ£ine că toată discuÅ£ia din coaliÅ£ie ar avea la bază faptul că un candidat al PNL nu ar avea ÅŸanse să intre în turul al doilea al prezidenÅ£ialelor dacă s-ar organiza alegerile pe înÅ£elegerea iniÅ£ială, prim-vicepreÅŸedintele PNL, RareÅŸ Bogdan, a spus: "Este o este o argumentaÅ£ie ÅŸi o idee aruncată în spaÅ£iu public cel puÅ£in neelegantă. Nu se pune problema, pentru că noi nu facem alegeri pentru partide ÅŸi pentru oameni. Noi facem alegeri pentru cetăţenii României ÅŸi pentru ceea ce reprezintă România din punct de vedere al stabilităţii ÅŸi din punct de vedere al relaÅ£ionării externe".

El a precizat că "bazinul" PNL este de 2,5 milioane de votanţi, şi are "cel mai bun profil de candidat la prezidenţiale de la mare distanţă".

"Acesta este bazinul electoral primar pe care preÅŸedintele PNL, candidatul la prezidenÅ£iale, îl are ca Å£intă pentru primul tur. În momentul acesta nu avem o problemă, având în vedere că vom începe o campanie electorală, vom aduce argumente. Avem cel mai bun profil de candidat la prezidenÅ£iale de la mare distanţă, un om care ÅŸtie relaÅ£ii internaÅ£ionale, un bun strateg un tactician, un om extrem de echilibrat, raÅ£ional, un om care îÅŸi respectă cuvântul ÅŸi care este singurul caz în care a promis că se retrage de bună voie, doar pentru a face loc unui coleg de coaliÅ£ie ÅŸi a făcut acest lucru deÅŸi aproape toÅ£i analiÅŸtii, comentatorii nu credeau acest lucru", a mai spus RareÅŸ Bogdan, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, da, voi faceti alegeri doar in interesul poporului... care sustine PNL. Mai Batistuta, lasa vrajeala, ca voturile de la alegerile locale nu au legatura cu voturile de la prezidentiale. PNL nu ajunge in turul 2!
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016