REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
19.6° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Rareș Bogdan: Evaziunea fiscală este la scară cosmică în Portul Constanța

Rareș Bogdan: Evaziunea fiscală este la scară cosmică în Portul Constanța

Virgil STOIAN 15 noiembrie 2023 | 14:46 3366

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat marți seară, referitor la legea pensiilor, că ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a afirmat că banii pot fi obținuți prin măsuri de combatere a evaziunii fiscale. Liberalul a explicat că o mare problemă o reprezintă Portul Constanța, unde este o evaziune „la scară cosmică”, adăugând că acolo ar trebui introdusă Armata, ca să facă ordine”.

Rares Bogdan: Evaziunea fiscala este la scara cosmica in Portul Constanta  Rareș Bogdan

La discuțiile din Coaliție, Boloș a afirmat că nu există acești bani, că banii respectivi nu pot fi obținuți decât prin măsuri de combatere a evaziunii fiscale. De doi ani de zile ni se spune că vor fi introduse radarul mărfurilor și scanerul la granițele României. Nici azi nu sunt introduse. Eu am încredere mare în Boloș, problema mea este că la Marii Contribuabili se află domnul Mișa, de pe vremea doamnei Dăncilă, la Vămi se află domnul Cupă, care este un PSD-ist de frunte din Buzău al domnului Marian Neacșu și în aștia doi nu am încredere, cum nu am încredere nici în ANAF. De o săptămână s-a urcat cu picioarele pe microîntreprinderi, deja afectate. Colegii mei din Camera Deputaților, Florin Roman și Bogdan Huțucă, împreună cu Nazare, Cîțu, Sighiartău din Senat au solicitat ministrului Finanțelor să-i ceară la raport pe cei care se ocupă de încasările din Marii Contribuabili”, a mai spus Rareș Bogdan.

Liberalul a mai explicat că presiunea ANAF nu este pe marii evazioniști.

Rareș Bogdan spune că presiunea ar trebui pusă pe marii evazioniști

Presiunea ANAF nu este pe marii evazioniști, pe cei care aduc marfă nefiscalizată în Europa în marile depozite de legume-fructe pe granița de sud a României, în special în zona Giurgiu-Mehedinți sau pe zona Portului Constanța, unde este o zonă în care cred că ar trebui introdusă Armata, să facă ordine, că acolo evaziunea este la scară cosmică. În loc să punem presiune pe marii evazioniști, pe cei care joacă în domeniul petrolului, fructelor, legumelor, marilor depozite angro, ANAF s-a urcat cu picioarele pe microîntreprinderi, pe magazine mici, pe fabrici mărunte, cu cinci, șase angajați, cu 60 de angajați și este extrem de grav că acest lucru nu este sancționat”, a mai spus el.

De asemenea, a cerut ANAF-ului să-și facă treaba cu marii evazioniști și să „nu se mai urce cu picioarele pe cei care au fost deja afectați”.

În Portul Constanța trec, pe zi, din cauza situației războiului din Ucraina, între 23.000 și 25.000 de containere, de la 5.000, înainte, de aproape cinci ori activitatea portului. De la începutul anului și până astăzi prin scanere au trecut 7.000 de containere, nici măcar cele dintr-o singură zi. Problema evaziunii fiscale în Portul Constanța, pe vămile de sud ale României, poate să aducă la depozitele angro din jurul Bucureștiului bani la buget”, a mai adăugat Bogdan.

El a mai explicat că „marea problemă a României este că, dacă nu reușim să scoatem acești bani din combaterea evaziunii și din creșterea încasării pe TVA, România îi va minți pe pensionari, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Directorul VIZAN, un golanoi oportunist bagat in politica de mult timp, cu spaga multa din trafic cu tigari. Hotul hotilor in portul Constanta, precum e Lupul paznic la Oi. La parnaie este asteptat de fratiorii lui!
3
41
probabil ai dreptate, dar esti la guvernare, europarlamentar, esti platit sa slujesti statu, nu sa dai dingura, ca babele peste gard.
1
1
Hotul striga hotii?Rares esti p***t tare.
7
1
Iar partzac asta....a iesit oxiurul din cwr.
5
1
Pensii speciale ???.
10
0
Rares Bogdan este periculos rau daca ajunge prim ministru
7
0
Pentru cei care nu stiu. Administratia portuara nu are nici o competenta de control al marfurilor care intra si ies din port. Controlul fizic al marfurilor se face de VAMA, DIICOT, POLITIA DE FRONTIERA, dupa caz.
28
2
la cules de patrunjel dupa ce l-ati mirosit prin piata. acolo ve-ti ajunge tradatorilor, iar cei cu pensii speciale isi bat joc in continuare de noi. demisia mincinosule. nici dracu nu te mai voteaza. sa va duceti toti pnl-istii dupa iohanita in africa si poate ramaneti pe acolo . vezi smecherii din africa de sud. scadenta se apropie. atimutat vamile de la constanta la bucuresti pentru administrarea mai buna, probabil in interesul unora nu pentru buget. inspectia fiscala someaza, antifrauda a depasit vechea garda financiara la moravuri. totul merge ca uns in guvernarea usl 2. evaziunea o fac firmele clientela politica local si la centru si nu trebuie deranjati. unde dracu credeti ca este tva-ul necolectat. la mafia de partid.
17
0
Cezara, nu AUR rezolva problemele din tara asta.Nu se intreaba nimeni la ce foloseste globalizarea si libera circulatie a oamenilor dintr-o tara-n alta, astea folosesc noilor ciocoi care s-au pus peste gramezile de bani si si-au facut pensii si salarii speciale, si care-ti spun asa-n scarba ca daca nu-ti gasesti loc de munca in tara asta esti liber sa pleci in lumea larga, daca nu era globalizarea asta si nu era atata libertate de a se circula dintr-o tara-n alta, oamenii stateau in tara, si ciocoii astia trebuiau sa gaseasca solutii, sa creeze locuri de munca, sa munceasca in a gasi solutii si in a creste nivelul de trai, asa au dat liber la plecat din tara si daca nu-ti convine ceau, problema nu se rezolva prin plecat din tara ci prin ramas in tara si prin a pune presiune pe ei, sa le suflati in ceafa si sa-i faceti sa gaseasca solutii in creearea de locuri de munca si sa dea socoteala pt toate privilegiile si salariile si pensiile speciale care si le-au facut.
13
0
Când în orice domeniu se angajează oameni pe "pile" și nu pe competențe.... La APC este un domn ABIBULA , care se recomanda " SEF PILOTAJ" și care a SUSTINUT EXAMEN PENTRU FUNCTIA DE PILOT SI A PICAT CU BRIO, dar, nu se știe cum, a fost angajat, fara concurs, în funcția de SEF PILOTAJ!!!!
19
49
Evaziunea fiscala in Portul Constanta este de 40% .Enorm de mare , maninca toti , si familiiil;e lor , Hotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !
14
2
Cat e TVAul la un Rolex de 30000 de euro?
12
2
pe bune?! a descoperit peneleu roata. pai voi de unde aveti bani, ma baietzi, nu din evaziunea din port?
19
1
L-a întrebat pe papagalul de director comercial ce e
13
3
Politia Locala sa fie bine instruita si introdusa urgent in Portul Constanta, sa lase in pace batranii din piete care vand si ei un patrunjel sa mai cumpere o paine si hop....politia locala si proces verbal de costatare a contraventiei, vai de ei de mili poli tisti loko, umbla cate trei in misiune, unul stie sa scrie, al doilea stie sa citeasca si al treilea pazeste doi savanti. Lol ! Wow poli loko !
12
9
Dupa ce a citit articolul Vizan a intrebat ce dracu e ala scanner?
20
6
Bravo Cezara VEATZA mea!! Eu te votez cu tine CEZARA ARDEY UMPLUTI IN PASARYKA GOALA PA VEATZA CEZARA!! HALITIASH MAYMUTZYKA!
6
6
Țineți toti hoții in funcții de conducere in portul Constanta, domnule Bogdan.Trimiteți corpul de control să vedeți cum se îmbogățesc și cât fură directorul comercial,directorul general s.a.m.d.
19
4
Zic sa-i mai alegem odata . De pensii speciale ne-au scapt . Atat doar ca am ajuns o tara esuata , am ajuns o tara de drogati . Poate ca ne vor scapa in urmatori ani de evaziunea din port . TUTI MORTI MA-TI DE PENSAT ORDINAR
20
2
Votezi pe naiba hAUR, ce dracu ai ca o sa cazi din lac in put…a.
14
16
votam aur si ii dam jos pe toti, pana la ultimu
22
21
Nu voi îl țineți pe despecsu pe funcție? A distrus toate structurile de politie din Constanța cu manevre securistice și cu dosare inventate la dna. Asta e în port au loc doar ucrainienii și cei care dau șpagă sus la voi restul întreprinzătorilor din port au fost anihilati.
32
1
batistuta asta e bun de gura ca magarul de ... face ordine in port dar nu vrea sa stea acolo vrea parlamentar sa castige si el un ban
25
1
Lu’ asta ii e ciuda ca nu apuca și el nimic. Hihih
25
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436