REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
23.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Rareș Bogdan le ia apărarea românilor violenți din Leeds: „Să nu fim atât de drastici cu ei“

Rareș Bogdan le ia apărarea românilor violenți din Leeds: „Să nu fim atât de drastici cu ei“

A.F. 19 iulie 2024 | 21:30 653

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) a declarat vineri, la Antena 3, despre românii din Leeds care au incendiat un autobuz și au răsturnat o mașină de poliție pentru ca asistența socială să nu le ia o parte dintre copii, că aceștia „s-au speriat” și nu ar trebui ca reacțiile să fie atât de „drastice” la adresa acestora:

Rares Bogdan le ia apararea romanilor violenti din Leeds: „Sa nu fim atat de drastici cu ei“

„Comunitatea de români din Marea Britanie, conform cifrelor Scotland Yard, a ajuns la 1,4 milioane. Ea era în urmă cu cinci ani de 400.000. O creștere de un milion înseamnă de regulă migrație din Spania și Italia, foarte puțini care au venit direct din România.

Într-adevăr, în zona Leeds, Nothingham și Birmingham sunt mulți din comunitățile rome, dar tot români sunt, au acte. Comportamentul lor, în general, este unul ireproșabil și muncesc acolo.

Familia se juca cu copilul în vârstă de 8 luni și l-au scăpat, pur și simplu, copilul a căzut în cap, l-au dus la medic, serviciile medicale au semnalat imediat serviciile sociale, aceștia s-au deplasat și din cei 8 copii pe care îi are familia respectivă au luat 5 dintre ei, pe cei mai mici, și atunci s-a produs această reacție a comunității.

Rares Bogdan le ia apararea romanilor violenti din Leeds: „Sa nu fim atat de drastici cu ei“Rareș Bogdan

În comunitățile tradiționale românești, rome, legătura părinte-copil este una specială. Trebuie văzut întregul context, trebuie căutat dialogul și trebuie să găsim o modalitate ca această comunitate să fie asistată. Dar nu poți să intri într-o familie să iei pur și simplu 5 copii, pentru că reacția comunității este cea pe care ați văzut-o.

Sigur, reacția lor a fost una exagerată, a fost una de sperietură, a fost una de apărare a copiilor. A fost reacția unor oameni care au văzut cum li se iau copiii din casă și s-au speriat, aș vrea să nu fim atât de drastici cu ei pentru că nu sunt comunități infracționale.

Condamn în totalitate actele de violență și nu vreau să îi apăr, dar cunoscând acea comunitate știind că sunt oameni onești care-și doresc doar să trăiască mai bine, nu au plecat acolo să fure, să dea în cap sau să stea pe ajutor social, ei lucrează și unii din ei lucrează din greu, au câte 2-3 servicii”.

Rares Bogdan le ia apararea romanilor violenti din Leeds: „Sa nu fim atat de drastici cu ei“

Haos în stradă

Un autobuz a fost incendiat şi o maşină de poliţie a fost răsturnată în violențe care au izbucnit joi seară în zona Harehills din oraşul britanic Leed. Ministrul de interne Yvette Cooper a spus că a fost "şocată" de scenele de revoltă.

În mai multe înregistrări de pe social media se pot vedea grupuri mari de oameni pe stradă. Într-una dintre ele se vede cum geamurile unei maşini de poliţie sunt sparte, înainte de a fi răsturnată. În altă înregistrare, se vede cum o persoană dă foc unui autobuz, în timp ce alţi oameni aruncă în el cu diverse obiecte.

Poliţia a precizat că angajaţii săi au răspuns la o "tulburare", care a implicat salariaţi ai unei agenţii a statului şi "unii copii". Când mulţimile s-au adunat, s-a luat decizia ca lucrătorii agenţiei şi copiii să fie duşi "într-un loc sigur".

Cu toate acestea, situaţia a escaladat mai târziu într-o revoltă. Proprietarul unui restaurant din Harehills a declarat pentru Sky News că incidentele sunt legate de preluarea unor copii în îngrijirea statului, la care unii localnici au răspuns cu aprinderea de focuri şi "pietre aruncate", citează stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca astia nu sint fapte reprobabile si batistuta le aproba, va dati seama ca nu sosoaca este amenintarea.
1
0
c***i borâte, țigani nespălați, nu erau r*mâni! Huidume borâte erau!
10
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436