REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
18.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

RĂSĂUȚEANU, după ce a TĂCUT 4 ani în UMBRA lui Făgădău, a prins GRAI

RĂSĂUȚEANU, după ce a TĂCUT 4 ani în UMBRA lui Făgădău, a prins GRAI

Replica API 22 decembrie 2020 | 08:25 3534

Nici o ședință de Consiliu Local Municipal fără contre între adversarii politici. Consilierii locali municipali s-au întrunit luni, 21 decembrie, în şedinţă extraordinară . Pe ordinea de zi au fost 2 proiecte de hotărâre, iar şedinţa s-a desfăşurat prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință, din cauza condițiilor excepționale, în cadrul măsurilor de prevenție a infectării și răspândirii noului coronavirus.

Primarul Vergil Chițac a anunțat că la capitolul învățământ vor fi adăugați 4,61 de milioane de lei pentru burse. „Bursele de performanță în cuantum de 1000 de lei pe lună, bursele de merit 100 de lei pe lună, bursele de studiu, 250 de lei pe lună și bursele de ajutor social de 250 de lei pe lună. Propunem un număr de buse de performanță de 44, buse de merit 11.508, burse de studiu 490, burse de ajutor social - 3.749. Burse ce respectă criteriile aprobate de ministrul Educației”, a declarat Vergil Chițac.

Costin Răsăuțeanu a intervenit

Iată că nici această ședință nu s-a desfășurat într-un mod pașnic. Costin Răsăuţeanu a intervenit și și-a exprimat mulţumirea că s-a găsit o soluţie pentru a se plăti aceste burse, pentru a se respecta legea și a se face dreptate, fără a se gândi că în timpul celor 4 ani, cât au fost la conducere, nu au putut lua aceste măsuri. „Mă bucur să văd că ceea ce am expus noi aleșilor locali în ultima ședință, se dovedește astăzi că am avut dreptate. Mă bucur că s-au găsit bani și mă bucur că s-a făcut dreptate. Cred eu că în sinea dânsului (n.r. primarul Constanței) regretă acel eveniment. Mi-aș dori să știu că conștientizați că a fost un episod nefericit, un derapaj. Noi vom susține întotdeauna demersurile tinerilor. Trebuie să fie apreciate și încurajate. Prin dialog, se pot rezola multe. Mă bucur în numele PSD că ne-am sfătuit și cred eu că acest proiect de hotărâre chiar dacă răspunde unor nevoi, poate pe viitor, bursa de ajutor social ar trebui cumva majorată”, a declarat Costin Răsăuțeanu.

Răsăuțeanu nu este la prima intervenție răutăcioasă

Vă reamintim că după ce s-au contrariat în ultima ședință de CL, Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD și-a transmis gândurile pe pagina sa de socializare acuzându-l pe actualul primar: „Luați mâna de pe bursele copiilor, domnule primar! Elevii au nevoie de acest ajutor, mai ales în contextul actual! (…) Anul trecut, administrația locală PSD a făcut eforturi să mărească bursele, pentru că am înțeles o nevoie, pentru că ne-a păsat, pentru că elevii trebuie ascultați și sprijiniți”.

Mihaela Andrei

Mihaela Andrei, atac la adresa consilierului PSD

Mihaela Andrei, consilier local PNL, a spus că se bucură că după patru ani de zile, consilierul Răsăuțeanu a ajuns la concluzia că dialogul este important. „Aș vrea să îi transmit domnului consilier Răsăuțeanu că mă bucură foarte mult că după patru ani de zile, când a fost consilier local, și nu a spus nicio vorbă, a ajuns la concluzia că dialogul este foarte important”, a spus aceasta.

Dumitru Caragheorghe

Și consilierul Dumitru Caragheorghe l-a atacat pe Răsăuțeanu

Dumitru Caragheorghe, consilier USR-PLUS, s-a declarat mulțumit de majorarea bursei de performanță și nici acesta nu a ezitat să îl atace pe consilerul PSD. „Suntem încântați că s-a reușit acest demers de a da busele, toate cele patru categorii. Sunt deosebit de încântat că am reușit să și mărim bursa de performanță de la 500 la 1000 de lei, ca să satisfacem și plăcerea domnului Răsăuțeanu deși el a votat acest lucru în ședința din mai 2020. Vă înțeleg pe dumneavoastră că aveți lipsuri de memorie și nu știți ce ați votat”, a declarat, ironic, Dumitru Caragheorghe, în contextul în care, în mai, Răsăuțeanu nu ar fi fost de acord cu măririle.

Chițac: „Luăm decizii raționale, nu emoționale”

Vergil Chițac a spus că de la ultima ședință au fost căutate soluții tehnice pentru a acorda toate bursele. „Niciodată nu am avut intenția de a nu acorda toate bursele. Trebuia să îi ajutăm pe acești copii în prag de sărbători. Am căutat soluții tehnice în interiorul bugetului care nu se găsesc de pe azi pe mâine. Noi suntem aici consilieri, primari, ca să luăm decizii raționale, nu emoționale și am mai spus-o. În rest, ceea ce spuneți, ce faceți sau ați făcut pentru Constanța, nu vreau să comentez, da vă caracterizează și numai pe dumneavoastră ”, a spus edilul.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ahahahaa pai Rasauteanu e smeker daca a stat la umbra...acum e in putere. Bravo Rasa. !!!!! Sa nu ii lasi!!! Noi cei din PMC intotdeauna te-am respectat ca ai fost om cu toti. Succes barosane
3
0
RASAUTEANU are zece clase peste Babu,chitac si toti aia din consiliu local. Baiat destept si bine ancorat
5
0
Au ajuns si spurc4ciunile din PNL la putere si se cred zei acum... Hai in Santropez, hai in Murfatlares
1
3
Andrei liberala asta vrea cu orice pret sa fie deputata. Oare poate? E competenta? Cine poate sa ne furnizeze unele date. Am inteles ca e director in port.
2
4
stie cineva ce se intampla pe la Litoraltv?! e din ce in ce mai slab si mai neinteresant. Nu e nimeni pe acolo mai rasarit? Cine conduce Litoral TV? Cine ii plateste pe neisptavitii aia?
3
0
IAR NU E APA CALDA SI CALDURA IN MIJLOCUL IERNII
5
2
Rasa este papagalul nostru. Facem caterinca mare de el ca e prostanac rau.
7
6
Rasauteanu e cel mai prost.
8
7
acest reprezentant al comunitatilor gay este foarte apreciat pentru talaentul lui deosebit de a satiface orice fantezie sexuala a oricarui barbat. un gay este o pesedista comunista dornica sa-si satisfaca stapanul de la PNL.
5
4
Usr e un rahat de bat, au prostit lumea sa voteze si au doar nulitati. Caragheorghe e samsar si vanzator de masini noi si second, asta stie sa faca sa vanda cauciucuri. Usr constanta niste aranjatori care inlocuiesc psd ul cu oamenii lor incompetenti. Verificati ce o sa fie acum pe functii publice aranjate de usr
9
5
O fi Rasauteanu un idiot nimic de zis dar acum le arata la astia care habar nu au pe ce lume sunt ce inseamna ce au facut ei, doar sa fii Gica contra.
10
2
Rasauteanu este un fatalau prostanac. Babu a fost seful si stapanul lui 4 ani cand a supt corapii la makidoni.
10
0
ciocu mic, ca noi suntem la putere! N ai tu creier sa deschizi gura aia, sa latri ceva bun! Aaa...de luat si de dat spagi, daaa...esti foarte bun! Dar a plecat coechipierul tau Babuinu, care era varf, in echipa lui Fagabou si s a stricat echipa! Tu ai fost rezerva in meciul care a tinut 4 ani, ce naiba! Ti am dat galben, data viitoare iti dam rosu!
8
7
Rasauteanu e un neica nimeni nu s-a remarcat prin nimic cit a fost viceprimar.
14
7
pnl face pa corectul cand ereau in opozitie ce era la gura lor acuma nu le convine.
6
9
rasauteanu asta a prins grai dupa ce a fost lacosmetica la pensat .
14
9
Cat e asta de prost. Sa-i spuna mamica lui ca-i prost. Sa stea acasa.
11
4
Isi ia capace psd din toate directiile
12
4
da ce muian are muierea asta ba nene...
14
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620