REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Răspunsul UE în războiul subvențiilor cu SUA

Răspunsul UE în războiul subvențiilor cu SUA

Maria ONICA 7 martie 2023 | 00:00 488

Comisia Europeană urmează să ofere permise, sprijin prin intermediul reglementărilor şi acces mai uşor la finanţare publică şi privată pentru anumite tehnologii ecologice strategice, potrivit unui proiect de document văzut de Reuters.

Raspunsul UE in razboiul subventiilor cu SUA

Proiectul de regulament este conceput pentru a se asigura că nivelul ”capacităţii de producţie a tehnologiei net zero din Uniune este suficientă pentru a satisface cel puţin 40% din nevoile anuale de implementare ale Uniunii”, se arată în document.

UE este îngrijorată că întreprinderile europene se vor muta în Statele Unite, care are un program de 369 de miliarde de dolari pentru a subvenţiona producţia ecologică.

În ianuarie, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că măsurile vor face parte din planul industrial al UE Green Deal, pentru a face din Europa casa tehnologiei curate şi a inovaţiei industriale pe drumul către zero emisii nete de carbon până în 2050.

Legislaţia va fi concepută pentru a susţine tehnologii, inclusiv solar fotovoltaic şi solar termic, eolian onshore şi offshore, baterii, pompe de căldură şi energie geotermală, hidrogen regenerabil, biometan, nuclear, fisiune şi tehnologie de reţea, potrivit unei anexe ataşate documentului.

Tehnologiile ”au atins, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, un nivel de pregătire tehnologică de cel puţin 8”, cu unele excepţii, se arată în proiect.

Anumite tehnologii, cum ar fi combustibilul durabil pentru aviaţie (SAF), nu au fost incluse în proiect ca potenţiali candidaţi pentru schema de sprijin.

Legea de reducere a inflaţiei din SUA include sprijin pentru SAF.

Regulile ar sprijini, de asemenea, licitaţiile pentru desfăşurarea surselor de energie regenerabilă, adaptarea fondurilor de inovare şi facilitarea accesului la achiziţiile publice-private.

Dacă obiectivele nu vor fi atinse până în 2030, Comisia Europeană va propune ”măsuri suplimentare menite să acopere lacunele identificate”, se arată în proiect.

Comisia Europeană a refuzat să comenteze proiectul de document, despre care o sursă din industrie a spus că va fi lansat în săptămânile următoare, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate sa dea UE orice regulament cu putere de lege in Romania pentru dezvoltarea energiei eoliene si fotovoltaice fiindca functionarii romani din ministerul energiei si mai ales al mediului vor promova si mai ales au promovat ordonante de guvern si ordine de ministru care practic interzic dezvoltarea unor astfel de sisteme ecologice si moderne pe mai mult de jumatatea tarii de parca ar fi tenologii pe baza de carbuni sau nucleare.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436