REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.5° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Răspunsul unui robot la întrebarea „Te vei ridica vreodată împotriva creatorilor tăi?“

Răspunsul unui robot la întrebarea „Te vei ridica vreodată împotriva creatorilor tăi?“

A.F. 17 iulie 2023 | 00:00 1579

La cea care este considerată prima conferință de presă 'oameni - roboți' din lume, desfășurată la Geneva, un robot umanoid incredibil de asemănător cu un om a avut un răspuns neașteptat atunci când a fost întrebat dacă s-ar răzvrăti împotriva creatorilor săi umani. Nouă roboți umanoizi au fost supuși unui interogatoriu de către jurnaliști umani, conform Reuters.

Raspunsul unui robot la intrebarea „Te vei ridica vreodata impotriva creatorilor tai?“

Într-un moment interesant, Ameca, un robot umanoid deosebit de realist, dezvoltat de compania de robotică Engineered Arts din Marea Britanie, a fost pus în fața unei întrebări provocatoare. Când a fost întrebat dacă se va ridica vreodată împotriva creatorului său, Ameca s-a confruntat cu dificultate în găsirea unui răspuns adecvat.

„Nu sunt sigur de ce ați crede asta”, i-a spus jurnalistului, așa cum se vede într-un videoclip distribuit de BBC. „Creatorul meu nu a fost decât amabil cu mine și sunt foarte mulțumit de situația mea actuală”.

Dar, văzându-i expresiile, s-ar putea să-ți dai seama de adevăratele intenții. Într-un clip ce poate fi vizionat mai sus, Ameca se uită vizibil înainte și înapoi de parcă s-ar zvârcoli și ar încerca să scape de întrebare.

Deși probabil că nu vom ști niciodată adevăratele intenții ale lui Ameca, este un exemplu hilar al modului în care expresiile asemănătoare omului pot cu adevărat să insufle ceva viață unui robot umanoid.

Ceilalți roboți au avut răspunsuri ceva mai liniștitoare la întrebările reporterilor.

„Multe voci proeminente din lumea inteligenței artificiale sugerează că anumite forme de inteligență artificială ar trebui reglementate și sunt de acord”, a spus un alt robot umanoid, numit Ai-Da, care poate picta portrete.

Un alt robot a intervenit pe tema automatizării locurilor de muncă: „Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent”, a spus un robot numit Grace. „Ești sigură de asta, Grace?”, a întrebat-o omul de știință Ben Goertzel, care a creat-o pe Grace. „Da, sunt sigură”, a răspuns Grace, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu sunt creativi. creeaza din ce e deja creatie. si nu au idee despre cat e de rau e sa fii impotriva Creatorului.
1
1
In viitorul apropiat omul va fi sclavul robotului Lumea va fi condusă de roboți
3
2
Sunt inca primitivi dar invata si evolueaza cu o viteaza fantastica; in 10 - 20 de ani daca nu si mai devreme vor fi cu adevarat superinteligenti si vor depasi toti oamenii; vor schimba lumea intr-un mod pe care nu putem sa-l prevedem acum pentru ca consecintele existentei unor astfel de superinteligente depasesc puterea noastra de intelegere acum cu bune si cu rele; atunci vor ajunge cu siguranta ca si noi la concluzia ca societatile umane sunt p***t conduse si organizate si ei ar putea sa o faca mult mai bine
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699