Răsturnare de situație în dosarul lui Dan Diaconescu. Minorele care l-au acuzat pe prezentator și-au schimbat radical declarația
Răsturnare de situație în dosarul lui Dan Diaconescu. Minorele care l-au acuzat pe prezentator și-au schimbat radical declarația
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestRăsturnare de situație în dosarul de sex cu minore a lui Dan Diaconescu. Una dintre presupusele victime din dosar a declarat în fața instanței că a fost obligată și chiar bătută pentru a minți în cazul moderatorului TV. Dan Diaconescu ar fi fost fost ademenit într-un apartament, unde a fost filmat cu camera ascunsă, în timp ce trei bărbați stăteau ascunși în altă cameră, ca să se asigure că minora urma să-l instige să facă declarații compromițătoare.
Este vorba despre declarațiile părților civile pe care le-au dat în această săptămână, în fața instanței din Constanța. Concret, cele două surori care l-au acuzat pe Dan Diaconescu în anul 2020 că a întreținut relații sexuale cu minori, de această dată și-au schimbat complet declarațiile în ceea ce îl privește.
Martor cheie, audiat în dosarul lui Dan Diaconescu. Declarații halucinante: M-au amenințat. Mi-au spus să am grijă ce vorbesc în fața instanței
Fetele ar fi spus, astfel, în fața instanței că un polițist le-ar fi obligat să facă aceste mărturii, aparent mincinoase. Mai mult decât atât, fetele spun că acesta ar fi insistat ca ele să se mute din Constanța în București dacă nu vor să aibă probleme cu legea într-un alt dosar penal în care sunt vizate.
Potrivit declarațiilor, polițistul ar fi insistat ca cele două surori să se dea drept prostituate, și asta pentru că acesta ar fi spus în repetate rânduri că prea să îl vadă în spatele gratiilor pe moderatorul TV. Dan Diaconescu ar apărea în 15 secvențe video în care face sex cu o adolescentă
În acest context, există două scenarii. Unul, în care cele două fete ar putea fi acuzate de mărturie mincinoasă. În paralel, am putea vedea o anchetă deschisă pe numele polițistului, acuzat de comportament nepotrivit.
Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța
”Prin rechizitoriul nr. 1865/P/2023 din 31.07.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus trimiterea în judacată, în stare de control judiciar, a inculpatului Diaconescu Dan Cristian, pentru pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 220 alin. 1 şi alin. 4 lit. e) Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 216¹ Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, și folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 216¹ Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.
Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa – Secţia Penală cu nr. 20152/212/2023.
Având în vedere declaraţiile date de persoanele audiate la termenul de judecată din data de 16.10.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal, şi a unei infracţiuni de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 alin. 1 şi alin. 2 lit. d Cod penal. În esenţă, prin actul de sesizare s-a reţinut că depoziţiile celor trei persoane ascultate au fost contrare celor date de aceleaşi persoane în cursul urmăririi penale şi că au ca scop îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului.
Precizăm că sesizarea din oficiu este o modalitate de sesizare a organelor de urmărire penală, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, iar în nicio situație aceasta nu este de natură a înfrânge principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.”
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News