REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
22.7° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

RAVAGII pe ȘOSELELE din CONSTANȚA: ZECI de MORȚI și RĂNIȚI GRAV

RAVAGII pe ȘOSELELE din CONSTANȚA: ZECI de MORȚI și RĂNIȚI GRAV

Replica API 14 iulie 2021 | 16:55 5189

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Colegiul Prefectural, în vederea diseminării mai multor teme de pe ordinea de zi. Ședința s-a desfășurat în sistem hibrid, cu o parte din membri prezenți fizic în sală, iar ceilalți, prin conexiune online. Unul din proiectele de pe ordinea de zi a făcut referire la siguranța rutieră în județul Constanța, a cuprins un raport al primelor 6 luni. Astfel, au fost consemnate 442 de accidente rutiere, dintre care 42 de accidente grave, în urma cărora au rezultat 31 de decese și 22 de persoane rănite grav.

Primul punct pe ordinea de zi, prezentat de reprezentantul Agenţiei Județene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa (AJPIS), s-a referit la indemnizațiile de sprijin COVID-19 în anul 2020, persoanelor care au fost afectate profesional de contextul pandemic. Astfel, din datele colectate de reprezentanții instituției, peste 2.100 de beneficiari au primit, în 2020, indemnizații în cuantum de aproape 19,5 milioane de lei.

Apoi, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța (DJST) au prezentat ce evenimente dedicate tineretului au fost sprijinite în 2020. În total, 16 proiecte au fost girate de DJST, printre acestea numărându-se concursuri de proiecte, inițiative civice și festivaluri. Totodată, compartimentul „sport” a susținut 23 de acțiuni și proiecte sportive.

Peste 30 de persoane decedate în urma accidentelor rutiere

Al treilea punct pe ordinea de zi, referitor la siguranța rutieră în județul Constanța, a cuprins un raport al primelor 6 luni. Astfel, au fost consemnate 442 de accidente rutiere, dintre care 42 de accidente grave, în urma cărora au rezultat 31 de decese și 22 de persoane rănite grav. Principala cauză a producerii accidentelor este neacordarea de prioritate, cu o pondere de aproximativ 18% din total.

Despre numărul ridicat al accidentelor rutiere au vorbit, pe lângă conducerea IPJ Constanța, și reprezentanții Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Constanța, care au explicat că una dintre cauzele principale ale producerii accidentelor grave este slaba pregătire a șoferilor. De altfel, în primele 6 luni ale anului, dintr-un total de 25.000 de candidați pentru obținerea permisului de conducere, 75% au picat fie proba teoretică, fie proba practică.

„Numărul crescut de accidente ar trebui să ne ridice semne de întrebare și trebuie să îl considerăm un semnal de alarmă, să ne ducă la o conștientizare punctuală asupra problemei cu care ne confruntăm, ca societate. Instructorii auto, școlile de șoferi, specialiștii trebuie să fie exigenți și să evalueze corect fiecare elev în parte. Este și în responsabilitatea formatorilor ca drumurile noastre să fie mai sigure. Ponderea ridicată de candidați care sunt, inițial, respinși, ne arată că pregătirea lor poate fi substanțial îmbunătățită. De asemenea, trebuie să punem mare preț pe acțiunile de prevenire, pentru că acestea pot face diferența, în multe cazuri”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Silviu-Iulian Coșa

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se intreaba nimeni de ce pe afara nu prea vezi depasiri?
9
1
cind vin toti agricultorii din il,tl,gj,dj,mhetc,ce vreti?
13
1
Radare mai avem??
9
1
ce sa zica si sa faca el saracul, dintr o vorba ti umple capul, beti, drogati , vitezomani ,nau carnete... e ca ...dracul!
14
2
ce ar fi daca o data la 10 ani, la preschimbarea permisului, s-ar mai da si 5 intrebari din legislatie, asa, de eliminare. Eu zic ca inca 75 procente din soferii existenti ar trece la transportul in comun
20
10

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118