REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
18.4° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Războiul continuă în USR Constanța! Stelian Ion: Nu vreau să intru în jocul lui Mihai Ochiuleț!

Războiul continuă în USR Constanța! Stelian Ion: Nu vreau să intru în jocul lui Mihai Ochiuleț!

Virgil STOIAN 28 septembrie 2024 | 00:00 325

Alegerile parlamentare se apropie cu repeziciune, iar filiala Constanța a USR pare a se clătina din temelii. Imediat după alegerile din 9 iunie au început problemele, însă liderii au sperat că-și vor spăla rufele în familie, departe de ochii presei și de opinia publică. N-au reușit să mențină ordinea și disciplina mult timp, pentru că discuțiile s-au aprins, iar acum unii membri au refulat. Consilierul local Mihai Ochiuleț a fost exclus din partid, la propunerea lui Stelian Ion, fost candidat la primăria Constanța și cel care deschide lista candidaților pentru Camera Deputaților a USR. Ochiuleț nu a mai rezistat și a dat din casă informații pe care USR Constanța și le-ar fi dorit să le mențină în propria bucătărie. Ochiuleț spune că Stelian Ion a vrut îndepărtarea lui, făcând un fel de blat cu membrii din alte filiale, pentru a vota excluderea lui. Mai mult decât atât, următorul pe listă ar putea fi fostul președinte al USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, care are la rândul lui sesizări în Biroul Național al USR, pentru a fi exclus.

Razboiul continua in USR Constanta! Stelian Ion: Nu vreau sa intru in jocul lui Mihai Ochiulet! Mihai Ochiuleț


Mihai Ochiuleț a făcut acuzații grave, cu iz penal, vorbind despre un furt al banilor din partid, și anume 150.000 de lei, autorul fiind fostul candidat la primăria Valu lui Traian, Adrian Burlibașa. Consilierul local acuză că Stelian Ion nu a făcut nimic în privința acestui furt, chiar dacă știa de acest lucru: „Adrian Burlibașa a furat banii partidului, aproximativ 150.000 de lei. Dumitru Caragheorghe, președintele filialei de atunci, a reușit să recupereze 75.000 de lei și mai erau de recuperat restul. Dar dacă Stelian Ion dădea din prima curs sesizării mele, nu se mai întâmpla lucrul acesta. Eu am fost exclus din USR și pentru că, începând de vineri, 27 septembrie, se trimit listele pentru consilierii locali. Eu fiind consilier local ales și în noul mandat, s-a dorit să pierd locul. O să mă duc mai departe, în justiție. Sesizările împotriva mea sunt făcute de Stelian Ion, el a tranzacționat să-i dea afară pe alți incomozi de la alte filiale și aceia să mă voteze pe mine. Și Dumitru Caragheorghe are două sesizări.

Razboiul continua in USR Constanta! Stelian Ion: Nu vreau sa intru in jocul lui Mihai Ochiulet! Dumitru Caragheorghe

Dumitru Caragheorghe vrea să se retragă din politică

Cealaltă oaie neagră din USR Constanța, în opinia unora, sigur, este Dumitru Caragheorghe, care se gândește chiar la retragere, după aceste jocuri de culise: „Știu că există niște sesizări și pe numele meu, la Biroul Național, dar acolo sunt depuse sute de sesizări care nu au fost niciodată analizate. E în funcție de interesele celor care depun sesizările. Sesizările sunt depuse de cei care conduc filiala, adică Remus Negoi și Stelian Ion. Eu am fost până în primăvara anului 2023 președintele filialei după care am cedat în fața lui Stelian, pentru a avea un candidat la primărie. Mă gândesc să mă retrag din politică, pentru că nu mă simt comod cu ceea ce se întâmplă.

Razboiul continua in USR Constanta! Stelian Ion: Nu vreau sa intru in jocul lui Mihai Ochiulet! Stelian Ion

Cum răspunde acuzațiilor Stelian Ion

Contactat de reporterii Replica pentru un punct de vedere în privința acuzațiilor lui Mihai Ochiuleț, Stelian Ion  a reiterat încă o dată de ce a fost exclus Ochiuleț din partid: „Încă nu s-a finalizat procedura internă de excludere a lui Mihai Ochiuleț. El a făcut niște capturi de pe niște discuții interne și le-a dat în exterior. Nu comentez spusele lui Ochiuleț, el de mai mult timp a făcut declarații și nu vreau să intru în jocul lui. El a fost prins cu o chestie gravă, în opinia mea, și decizia Biroului Național poate fi contestată la Comisia de Arbitraj, dar asta a fost decizia. În privința furtului de bani, este făcută o sesizare organelor de anchetă, și totul este în curs. Nu vreau să comentez toate aberațiile lui Ochiuleț. El s-a situat de mult în afara echipei, a ieșit în presă cu chestii interne. Să zică el ce are de spus, dar nu vreau să îi comentez minciunile și aberațiile“, a transmis Stelian Ion.

Precizăm că Elena Lasconi, președintele USR, nu a  putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Cuțitele par a se ascuți în USR Constanța, totul pentru un loc cât mai sus pentru listele de candidați la alegerile Parlamentare. Rămâne de văzut cum se va încheia acesta război „fratricid“ și care vor fi victimele!

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Decizie a Biroului National?!… extraordinar!!!… dar de ce nu spui ca tu, Stelica, esti unul dintre vicepresedintii acestui Birou National… asa ai invatat la Facultatea de drept, sa spui adevarul trunchiat?!… halal! O sa sugeti acadeaua cat de curand!… vi s-a urcat la cap… nemernicilor!
0
0
Procedura de excludere a lui Mihai Ochiulet este pe rol de mult timp, dle Stelian… nu este in curs acum, asa cum declari… de ce???… e simplu de inteles… Mihai Ochiulet a deranjat orin carisma lui, prin lipiciul la oameni si prin faptul ca ajuta pe toata lumea… inclusiv pe tine te-a ajutat in campania la locale, deschizandu-ti anumite usi, unde nu ai fi avut acces veci!!! Ia sa vedem ce a facut Cocargeanu din functia doar cu titlu de viceprimar si ce a facut omul Mihai Ochiulet! Esti un ipocrit si un fatarnic… vorbesti de jocuri!!!…. Pai jocul este al tau… cum ati putea oare recunoaste public ca Mihai Ochiulet va statea in gat!!!! Nemernicilor!
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364