REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Războiul fostului handbalist Rudi Stănescu, cu ANAF, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție

Războiul fostului handbalist Rudi Stănescu, cu ANAF, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție

Virgil STOIAN 17 mai 2023 | 00:00 2591

Rudi Stănescu, fost handbalist român care a jucat pentru HC Dobrogea Sud Constanța și echipa națională a României pe postul de portar a cam eșuat în afaceri. ANAF l-a încolțit, după ce fostul portar nu și-a mai putut plăti taxele la bugetul de stat. Firma sa, Land Giorgio Sport, este în faliment de anul trecut, iar în 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în valoare de 674.839 lei. După ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea de revizuire a hotărârii, iată că fostul sportiv a folosit și ultima cale de atac pe care o avea, acesta solicitând revizuirea la Înalta Curte de Casație și Justiție. Data formării dosarului este 12 mai 2023, urmând să se stabilească primul termen de judecată.

Razboiul fostului handbalist Rudi Stanescu, cu ANAF, a ajuns la inalta Curte de Casatie si JustitieRudi Stănescu

 În anul 2019, ANAF a constatat că societatea SC Land Giorgio Sport, cu sediul în Năvodari, nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în sumă de 674.839 lei, și s-a dispus măsura indisponibilizării pentru 200 mijloace de tip slot machines, în sensul că societatea nu le poate înstrăina, dar le poate exploata până la achitarea sumelor restanțe.

Razboiul fostului handbalist Rudi Stanescu, cu ANAF, a ajuns la inalta Curte de Casatie si Justitie
S-a mai constatat faptul că taxele anuale pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc în sumă de 579.067 lei pentru perioada de raportare 02/2019 precum și taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot machines aferente perioadei 08/2019 în sumă de 91.812 lei, nu au fost achitate. Legea spune că, în cazul în care o societate care are ca domeniu de activitatea-jocuri de noroc și slot machines - nu achită taxa de autorizare de jocuri de noroc pe un singur trimestru - îi este retrasă licența.

Stănescu era plecat din țară

Ceea ce s-a și întâmplat, în luna septembrie 2019 licența i-a fost retrasă de către ONJN, astfel încât societatea nu a mai putut desfășura activitatea aferentă. ANAF a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o. Rudi Stănescu a arătat magistraților că nu a achitat taxele către bugetul de stat din cauza situației financiare precare în care se află societatea și că luarea acestor măsuri este abuzivă întrucât nu a avut cunoștință de aceasta. Mai mult, Stănescu se afla într-o țară îndepărtată, cu familia, și nu putea folosi cardul bancar, fiindu-i poprite conturile bancare.

 

Razboiul fostului handbalist Rudi Stanescu, cu ANAF, a ajuns la inalta Curte de Casatie si JustitieMinuta judecătorească

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar e om de calitate si a facut si ceva pentru sportul romanesc. Sunt vremuri dificile in afaceri, multe firme au dificultati, nu cred ca a facut ceva intentionat.
1
1
Ii mai dau maxim 2 3 ani langa mine :) il ingrop in datorii ca nu sunt o criminala ..
0
0
din sportiv de top a ajuns boschetar
3
0
Un escroc..condus de Liuba...el este ham ham,lăbuș.... Numai infracțiuni q făcut,în qfara vieții sportive
0
0
ce aveti cu baiatul ..k e baiat fin..si a jucat super ptr echipa noastra
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699