REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Războiul lui Marian Turbatu cu foștii asociați ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție

Războiul lui Marian Turbatu cu foștii asociați ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție

Ana Maria LIPAN 10 noiembrie 2023 | 00:00 1806

Afaceristul Marian Turbatu, cunoscut de public drept denunțătorul lui Nicușor Constantinescu, continuă să se judece cu fostul său partener de afaceri, germanul Jean Teut Hermann, chiar dacă și-a încheiat colaborarea cu acesta în urmă cu mai bine de zece ani, când a fost înlăturat din firma NEG New Energy Grup SRL, pe fondul unor suspiciuni de delapidare. Dosarul prin care Turbatu solicită anularea deciziei prin care a fost exclus din societate a fost plimbat de la o instanță la alta, ajungând acum pe mâinile magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Razboiul lui Marian Turbatu cu fostii asociati ajunge la inalta Curte de Casatie si JustitieMarian Turbatu

Falimentului societății NEG New Energy Grup SRL, un dezvoltator de eoliene deținut de frații Marian și Richard Turbatu, alături de Ștefan Simion și Jean Teut Hermann, a condus la un val de procese, unele dintre acestea judecându-se de mai bine de 11 ani și fiind pasate de la o instanță la alta. Afacerea a fost înființată în anul 2004 și avea ca obiect principal de activitate producția energiei eoliene. Firma nu și-a îndeplinit niciodată însă scopul declarat, iar la scurt timp, asociații fraților Turbatu au încercat să-i înlăture pe aceștia din firmă, motiv pentru care s-au dat reciproc în judecată în mai multe dosare, inclusiv penale.

Razboiul lui Marian Turbatu cu fostii asociati ajunge la inalta Curte de Casatie si JustitieRichard Turbatu

După ce Turbatu a fost schimbat din funcția de administrator, a refuzat să-i înmâneze noului numit documentele firmei, fapt ce a condus la o serie de descinderi ale polițiștilor la mai multe  locații ale sale pentru ridicarea actelor, cu sau fără voia avocatului. În urma anchetelor, Turbatu a fost acuzat de delapidare, gestiune frauduloasă, mărturie mincinoasă și abuz de încredere, și trimis în judecată în anul 2021. Mai exact, procurorii au sesizat 26 de acte materiale de delapidare în formă continuată și au descoperit ilegalități precum faptul că Marian Turbatu și-a acordat un salariu de 10.000 de euro pe lună și bonusuri de 350.000 de euro. Mai mult decât atât, acesta s-ar fi folosit de calitatea de avocat, deși nu este înregistrat în niciun barou din România.

Razboiul lui Marian Turbatu cu fostii asociati ajunge la inalta Curte de Casatie si JustitieCurtea de Apel Constanța

Marian Turbatu, însă, poate fi calificat drept un adevărat procesoman și, încă de începutul scandalului, a acționat în instanță împotriva foștilor parteneri din firmă, polițiști, procurori și chiar Baroul Constanța. Unul dintre aceste dosare, care are ca obiect anularea deciziei de excludere a sa, ca asociat în cadrul companiei NEG New Energy Grup SRL, și se judecă încă din 2011. Dosarul a fost disjuns, cauza a fost perimată, cererea de chemare în judecată a fost revizuită de mai multe ori, dar acest lucru nu l-a oprit pe Turbatu din a continua procesul. 

După ce a fost mutată de la Tribunalul Constanța, la Curtea de Apel și înapoi, s-a decis trimiterea cauzei spre soluționare către Înalta Curte de Casație și Justiție. Hotărârea magistraților a fost pronunțată pe 8 noiembrie a.c., fără cale de atac. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510