REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.7° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.7° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Razii la Constanța: a plouat cu amenzi! Video

Razii la Constanța: a plouat cu amenzi! Video

Virgil STOIAN 17 martie 2024 | 18:10 562

În noaptea de 16 spre 17 martie a.c., aproximativ 150 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie pentru menținerea climatului optim de ordine și siguranță publică și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Razii la Constanta: a plouat cu amenzi! VideoRazii

Razia s-a desfășurat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, precum și în comunele aflate în raza de competență.

În cadrul activităților derulate, au fost legitimate aproximativ 900 de persoane, au fost verificate 800 de vehicule și peste 100 de locații publice, printre care baruri, parcuri, piețe.

Aproximativ 300 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 18 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

Razii la Constanta: a plouat cu amenzi! VideoRazii

În urma neregulilor constatate, au fost apliate 209 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, precum și pentru nerespectarea altor dispoziții legale.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 96.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării două permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate opt infracțiuni.

Exemple:

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 19.10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție
au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Theodor Burada, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe bancheta din spate a autoturismului a fost identificat proprietarul acestuia, un bărbat, de 42 de ani, care i-ar fi încredințat vehiculul conducătorului auto pentru a-l conduce, cunoscând faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 19.15, polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 48 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Mihail Jora din comuna Agigea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Constanței din comuna Cumpăna, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La razie au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.  

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245