REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

”Vreau să-mi donez averea” - nouă escrocherie care face ravagii pe internet

”Vreau să-mi donez averea” - nouă escrocherie care face ravagii pe internet

Victor ROTARU 18 decembrie 2022 | 00:00 2748

Odată cu apariția internetului, dar mai ales al rețelelor de socializare, oameni au avut posibilitatea de a fi mai apropiați ca niciodată, chiar dacă se află la mii de km distanță. Cu toate acestea, rețelele de socializare reprezintă o armă cu două tăișuri, existând fel de fel de oameni care doresc să beneficieze de o clipă de neatenție, făcând multe victime, numărul înșelătoriilor crescând constant în ultimii ani.

Internetul este plin de escroci, iar o clipă de neatenție te poate lăsa fără conturile de socializare, sau mai rău, fără bani în conturile bancare. Zilele trecute, reporterii Replica au intrat în jocul unui astfel de escroc după au intrat în posesia unui astfel de mesaj. Escrocul pretindea că era pe moarte, suferind de o boală gravă, având cancer la gât. Acesta a pretins că are o sumă de 550.000 de euro, și vrea să o doneze unei persoane de încredere și cinstită. Ulterior, a cerut un număr de telefon pentru a-i pune în legătură cu avocatul acestuia, discuția mutându-se pe WhatsApp.

Conversația de pe Messenger

La câteva minute, pe numărul transmis, reporterii Replica au primit mesaj de la „notarul” doamnei Dior Rose Gangni, cea care voia să facă donația. În mesaj, acesta specifica toate informațiile necesare pentru a se putea face donație. Printre informațiile de care avea nevoie notarul se regăseau și informații bancare, precum IBAN-ul și SWIF, „pentru a încuraja transferul bancar”, dar și o poză după pașaport sau cartea de identitate. După ce reporterii au oferit informațiile necesare, mai puțin poza cu actul de identitate, notarul a devenit agasant cerând vehement o poză după un act de identitate, fie pașaport, fie carte de identitate.

Conversația de pe WhatsApp

Pentru a afla mai multe în legătură cu matrapazlâcurile, reporterii Replica au încercat să îl contacteze telefonic, însă notarul „persoanei grav bolnave” nu a răspuns apelului. Mai mult decât atât, cu toate că inițial, persoana s-a recomandat ca fiind din Franța, numărul de telefon cu care s-a negociat moștenirea provenea din... Benin, o țară din lumea a 3-a din Africa.

Benin

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Maimuțe excroace africane
0
0
Traiesc o astfel de experiență. Pare atât de credibilă o astfel de poveste. Cat încearcă să fie de convingători, când de fapt caută să te escrocheze să le dai bani să faci actele de transfer și apoi să dispară , cu ceva motive bine calculate. Nu știu dacă să mai dau atenție unei astfel de manevre. Setea de avutire te face sa fii orb și să visezi frumos, dar după ce am citit aici, vad bine că mă găsesc pe lista unor potențiale victime și trebuie să închid orice legătura cu o femeie bolnavă " binevoitoare". Să caute naivi în altă parte. Mi se pare cam insistentă . Observă că ezit, și e nemulțumită că dau înapoi și nu mă poate juca.
0
0
bani de-a moaca si mos craciun nu exista!
0
1
Te-ai întors acasă, nu mai ești John? Vezi că ajutorul social e mic tare!
2
0
Nu-mi vine sa cred , chiar sunt romani p****i care pun botul la asa ceva???
0
1
Al 4 lea comentator e analfabet functional
1
2
Numai niște mocangii disperați și dobitoci pot să cadă în așa plasă. Din păcate e Romanika plină de voi.
3
2
Mulțumim pentru informație! Înainte de a publica nu citiți și voi ce scrieți,sau cum scrieți? Mai învățați și puțină gramatica.
2
4
Și când i am dat la mooie mi a răspuns în românește bagabontul
5
0
Laudabila atitudinea reporterilor care au lansat acest test.Trebuie sa stim si noi ce escroci exista pe net.Multumesc frumos.
9
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436