REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
21.1° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

REABILITAREA rețelei termice, încă un EȘEC al lui FĂGĂDĂU

REABILITAREA rețelei termice, încă un EȘEC al lui FĂGĂDĂU

Replica API 25 noiembrie 2020 | 10:48 3117

Constănțenii continuă să aibă de suferit din pricina rețelei de transport a energiei termice. Această rețea este veche, nu s-a investit de zeci de ani, generează pierderi și este supra-dimensionată, motiv pentru care zilnic sunt avarii, mai mult sau mai puţin grave. După cum se ştie, primăria lui Decebal Făgădău a preluat de la Electrocentrale Constanța SA reţeaua de transport a energiei termice în vederea reabilitării, hotărârea fiind votată în ședința de consiliu din 19 decembrie 2019, iar achiziţia a avut loc la începutul anului. Fostul primar promitea că va demara procedurile în vederea obținerii de fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii însă, se pare, până la ora actuală, nu s-a semnat nici un document în acest sens. Nici nu ar fi avut cum, din moment ce încă se lucrează la studiul de fezabilitate. Contractul i-a parvenit, potrivit surselor noastre, fostei șefe de la Electrocentrale Bucureşti, Irina Duică, iar proiectul se află încă în implementare.

Făgădău se lăuda cu 65 de milioane de euro, bani europeni și cu înființarea firmei „City Heat & Energy“!

Anul trecut, Făgădău se lăuda cu 65 de milioane de euro pe care municipalitatea urma să-i acceseze de la Uniunea Europeană, odată preluate conductele de la CET. Același Făgădău visa ca, în maximum 45 de zile de la tranzacție, să înființeze o nouă companie a orașului în domeniul energie, „City Heat & Energy“, care să se ocupe de transportul energiei termice.

Nici firma nu a fost înființată, și nici proiectul nu a fost depus în vederea accesării fondurilor europene. Nici nu ar fi avut cum, deoarece încă se lucrează la studiul de fezabilitate. Fostul director al Electrocentrale București, Irina Duica, este cea care va realiza studiul de fezabilitate pentru proiectul "Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța - Etapa I și Etapa II". În mai, a avut loc achiziția directă, iar valoarea contractului este de 133.500 lei. Termenul de prestare a serviciului a fost stabilit pentru 30 zile de la semnarea contractului, pentru prima documentație – Etapa I (SF și ACB) și maxim 60 zile pentru cea de a 2-a documentație – Etapa II (SF și ACB).

Până la închiderea ediției, nu am reușim să aflăm data exactă a semnării contractului însă, cel mai probabil, aceasta a avut loc luna iunie sau, cel târziu, luna iulie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a fost esecul lui Mazare, al lui Fgadau, va fi si al lui Chitac. Basca, cel mai sigur va fi si al urmatorului.
1
0
Muie tie saracule, noi ne-am facut treaba. In lumea asta, mananci sau esti mancat...asa ca am ales, mai bine rupem si furam, decat sa latram hotii flamanzi ai inteles? In timp ce tu numeri banii pentru intretinere si strigi hotii, noi ne plimbam cu bentley si rolls si ne facem orice placere imaginabila, nu ne intereseaza de voi sau de tara, intelegi?
0
4
Muie la toti banditiii tradatori de neam pt .bani.Astia ar trebuii executati pt. Subminarea economiei nationale.Romanule ,prostule,adormitul maicii domnului cum spune biblis iesi dracului lasa.gratarul si cacatul de masina la mana a dous si da le la cap
7
1
Mmmmeplica un comentariu decent nu pot scrie...
0
2
Stati sa vedeti cate esecuri o sa aiba Chitac deja ne cheama sa curatam orasul sa l impodobim de craciun ca primaria a uitat pentru ce ne colecteaza taxe si impozite si ca ar trebui sa se ocupe de asemenea actiuni si voi faceti propaganda deja multora ne este deja rusine cu orasul in care me am nascut am crescut si traim din cauza unor incompetenti.
9
7
izolati termic conductele aeriene ca incalziti planeta pe banii mei
12
0
ce sa mai reabilitati ca toata lumea isi pune centrala de apartament.Reabilitati si ramaneti cu banii bagati ca nu mai aveti cui furniza agent termic
15
0
Nu ai ce sa reabilitezi. CETurile au fost proiectate ca sursa de abur pentru industria anilor 70. Eficienta nu era criteriul principal, energia pierduta sub forma de caldura reziduala fiind foarte mare.Pt ca aveau foarte multa caldura la dispozitie pe care oricum o iroseau, s-au apucat sa incalzeasca cu ea orasele din vecinatatea complexului industrial. Odata ce industria a disparut, CETul a devenit nerentabil. E ca si cum ai merge acum cu locomotiva cu aburi - 8 procente randament. Comunistii si-au inchipuit ca sunt nemuritori si nu au luat in calcul prabusirea sistemului. CETul trebuie RAS!
20
0
Dar au disparut si galbejitii de pe strazi, hai rezolvati problemele constantei aveti primar consiliu judetean guvern iar dati vina pe morti ca n au facut
7
10
Da credeti ca-l durea gura sa zica ca o sa curga miere pe strazi ?
10
2
Rasauteanu scavetele lui Fatalau se ocupa in continuare de combinatii in primarie. Rasauteanu este corupt si incompetent, asa cum a fost Fatalau.
18
1
Nu-i nimic. Va fi succesul actualului primar. La treaba, nu la bocit pe marginea ruinelor RADET !
13
6
Fagadau este istorie , cred ca trebuie discutata prob despre esecurile actualului primar !
4
14
propaganda electorala ieftina facuta de niste asa zisi jurnalisti fara coloana vertebrala. Si apropo, asteptam prima realizare din programul Chitac PNL!Pardon vedem prima realizare carantinarea inutila a orasului!!!
7
16
Ne-am dat dracu'."City Heat & Energy","City Bus".Fara engleza nu se poate.Snobism prostesc.Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul.Ce lume de idioti.
25
0
Javra de Fagadau doar interesul personal a contat ! Averea verificata si confiscata - el la Puscarie ! Un corupt , avar si pervers !
124
1
Era in plan sa reabiliteze Radet-ul exact cum a procedat si cu Ct bus.De ce nu recunoasteti ce a reusit sa faca cu, CT bus-ul.Ca a facut o companie prospera , fara datorii.Dar trebuie sa aruncam cu noroi .Sa faca Chitac, nu este el acum.Vorba cuiva de mai jos, de ce nu s-a apucat , timp avea?Ca nu stie de nimic dnu amiral Chitac. Va veti convinge in 4 ani cate muie va veti lua astia care l-ati votat.
11
34
www.furto.ro
0
2
aceste informatii sunt alandala pentru reabilitare retelei termice trebuia aplicat pe programul P.O.I.M. AXA 7 PANA IN 30 DECEMBRIE 2020 din octombrie avem un nou primar de ce nu depune proiectul el ????? mai este o luna
10
20
Fatalau a distrus orasul nostru. Rasauteanu imbecilizat de stapanul lui Fatalau continua sa faca acelasi lucru. Muie PSD si Muie Fatalau
27
4
Din tot ce a promis acest primar de 2 lei nu a facut nimic din marile lui proiecte. Bine ca am scapat de el.
27
4
e greu sa vina cineva sa faca treaba. hai sa il injuram pe fagadau ca nu a terminat intr-un an cazinoul, sala polivalenta si reabilitarea radet. zi de zi daca se poate.
10
27
Raul care s a dus.Nu mai exisra.Haideti sa construim 8n loc sa ne aducem am8nte de demolari.
7
18
Mort si ingropat. Acum, fie tie iti place sa sugi pula la morti, fie nu realizezi ca ceea ce faci tu nu e jurnalism. Ci troc politic. Dar, date dimensiunile tale, sigur e troc! Hai, la cotet! Ca acum altcineva trebuie sa faca! Mai da-l dracu pe Fatalau!
19
19

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212