REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Reacția BOR la legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex din Grecia

Reacția BOR la legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex din Grecia

A.F. 16 februarie 2024 | 23:38 1171

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacționat la legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex din Grecia și spune că „nu comunitatea creştină a acestei ţări a votat şi legalizat nefirescul, ci politicienii influenţaţi de zgomotoasele nuclee ideologice care i-au impresionat mai mult decât adevărul însuşi”.

Reactia BOR la legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex din Grecia Vasile Bănescu

Potrivit acestuia, „statul modern nu are nicio trăsătură religioasă, deci, prin natura sa, e a-moral. Un stat/ guvern „înţelept”, deşi a-religios, are în mod firesc grijă să nu-şi fragilizeze până la disoluţie structura socială fundamentală care este „familia naturală”, prin care orice societate rezistă în istorie şi merge înainte, deci să nu se autosaboteze prin privilegierea ideologiilor în defavoarea realităţii”.

„Venerabila instituţie a căsătoriei, deschisă exclusiv unirii dintre un bărbat şi o femeie, a fost întemeiată la începutul umanităţii şi a funcţionat timp de milenii cu scopuri prin excelenţă nobile, fondate pe natura umană şi pe raţiunile înalte ale firescului care presupune nu doar vitala perpetuare biologică, ci şi formarea morală şi educaţia realistă a copiiilor ce vor deveni adulţi. Progresul omenirii nu are absolut nicio legătură cu progresismul care îl sabotează, aşa cum ordinea nu are nicio legătură cu haosul. Sub soare, în lumea creată de Dumnezeu, este şi va fi mereu loc pentru toţi, oricât am fi de diferiţi. Esenţial şi problematic e să înţelegem sensul existenţei noastre în ea. Şi să nu mai confundăm programatic libertatea alegerilor făcute în sfera intimă cu „libertatea” impunerii lor ca normă în sfera publică. În miezul firescului nu stă doar mult invocata libertate, ci, inseparabilă de ea, şi mult ignorata responsabilitate. Nu e chiar un secret că punerea lor în conflict are efecte devastatoare atât în plan personal, cât şi comunitar. Oricât ne-am seda ideologic, nu ne putem sustrage realităţii implacabile şi „legii morale” care ne avertizează de câte ori o încălcăm. Deloc întâmplător”, a precizat Bănescu pe pagina de Facebook, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un rahat ,o aberatie ,sa se legalizeze casatoriile intre persoane de acelasi sex. Se ajunge ca normalitatea sa fie marginalizata,doar ca cei cu alte orientari, sa nu fie stresati!!!! Daca sant atat de importanti acesti cetateni cu astfel de orientari,si sant presiuni, pentru a fi legalizate casatoriile intre persoane de acelasi sex,ar fi ,, normal" sa fie scutiti: -de plata impozitului pe auto,proprietate -de plata fact. energie electrica/gaze -de plata contributiei pentru pensie -de plata la sanatate Sa primeasca gratuit hrana: faina de gandaci, carne sintetica....etc! Aceasta este marea uniune a statelor? Acesta este beneficiul aderarii la schengen? Duca-se la naiba cu totii,cei cu mintea bolnava ,care voteaza astfel de NEBUNII!!!!!
4
2
grecii au fost din antichitate pederasti, pedofili.comunitatea crestina, este in scadere, peste tot. lumea nu mai crede toate prostiile, minciunile.
4
2
acolo este locul tau
3
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016