REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Reacţia Ligiei Deca, după ce peretele unui internat de liceu s-a prăbuşit, rănind mai mulți elevi

Reacţia Ligiei Deca, după ce peretele unui internat de liceu s-a prăbuşit, rănind mai mulți elevi

A.F. 18 decembrie 2023 | 19:00 2008

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat, după ce un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, iar trei elevi, cu vârste între 15-17 ani, scoşi de sub dărâmături, că trebuie mai întâi clarificat statutul acestei clădiri, dacă ea era încadrată la imobil cu risc seismic şi care erau planurile pentru consolidarea ei.

Reactia Ligiei Deca, dupa ce peretele unui internat de liceu s-a prabusit, ranind mai multi eleviLigia Deca

„Bugetul pe anul viitor include, la nivel guvernamental, şi sume pentru consolidare de clădiri publice, inclusiv clădiri cu scop educaţional. Avem şi fonduri care vizează reabilitări, de exemplu în PNRR, avem fonduri şi pe alte surse, de exemplu pe proiecte cu instituţii internaţionale. Ceea ce trebuie să facem, însă, este să identificăm poate mai precis, adică autorităţile locale să facă o expertiză acolo unde există o suspiciune că nu este în regulă din punct de vedere structural, constructiv, şi trebuie intervenit cât mai repede”, a afirmat Ligia Deca, luni la Parlament, referitor la incidentul în care un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, iar trei elevi, cu vârste între 15-17 ani, scoşi de sub dărâmături.

Întrebată despre copiii care se află, în prezent, în internate care ar putea să se prăbuşească ar putea fi mutaţi în alte clădiri şi dacă Ministerul Educaţiei poate să facă acest lucru, Deca a răspuns: „Toate clădirile care au fost constatate în risc seismic 1 au intrat în reabilitare”.

„Au existat şi sume, hotărâri de Guvern dedicate pentru acest lucru. Copiii au fost mutaţi, tocmai în ideea începerii lucrărilor. De aceea vă rugam să clarificăm întâi statutul acestei clădiri, dacă ea se afla în risc seismic şi care erau planurile cu privire la consolidarea sa”, a completat ministra Educaţiei.

Reactia Ligiei Deca, dupa ce peretele unui internat de liceu s-a prabusit, ranind mai multi eleviLigia Deca, Klaus Iohannis

Chestionată mai departe dacă ştie când a fost ultima oară reabilitată clădirea, pentru că sunt informaţii care arată că a fost construită acum 100 de ani, Ligia Deca a replicat: „Vestea, am primit-o aşa cum aţi primit-o şi dumneavoastră, eram la moţiunea simplă. Din nou permiteţi-mi să clarific situaţia şi să revenim cu date”.

Un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Trei persoane, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare continuă, existând informaţii că încă o elevă este prinsă sub dărâmături. Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

Camera Deputaţilor a dezbătut, în plenul de luni, moţiunea simplă a USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Educaţiei. Ligia Deca a participat la dezbaterile din plen. Votul moţiunii simple va fi dat marţi, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tantita asta, se mai trezește din când în când, habarn nu are despre de vorbește, dar vorbește. Din când în când trebuie sa și mai facă și ea prezenta. Indicat ar fi sa se ia de mana cu cealaltă tantita, practic doua femei de servici, și sa se ducă unde cad cu ochii. De ce au acceptat, știind ca sunt pe dinafara și nu au nimic în comun cu activitatea pentru care au fost plantate? Nu le este jenă? Păcat, suntem o tara condusa de o haita de hoți, borfași, analfabeți, drogați. Nu ne mai facem bine, nu avem cum sa vedem lumina de la capătul tunelului. Cu o justiție de rahat, drogați, care salvează numai drogații, probabil ca au devenit dilerii lor, nu avem nicio șansă
10
1
unul din membrii guvernului care traieste intr-o continua surprindere cu privire la ce se mai intampla prin tara asta ca la crevedia, tragedia 2 mai, lagarele din azilele de batrani etc si urmeaza maine poimaine apare alta dar nu conteaza importante sunt doar alegerile care se apropie
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510