REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.3° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Reacția lui Băsescu după atacul asupra fostului său coleg, Fico: „Așa a înțeles el“

Reacția lui Băsescu după atacul asupra fostului său coleg, Fico: „Așa a înțeles el“

Mirela PASCAL 17 mai 2024 | 00:00 943

Miercuri, fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că a avut o cunoștință cu premierul Slovaciei, Robert Fico, în trecut, când au fost colegi în Consiliul European. Totuși, Băsescu a remarcat că, în acea perioadă, Fico, deși era de stânga, manifesta mai puțină orientare suveranistă decât în prezent. Fostul lider al statului român crede că atacul armat asupra prim-ministrului de la Bratislava a fost efectuat de un cetățean furios.

Reactia lui Basescu dupa atacul asupra fostului sau coleg, Fico: „Asa a inteles el“

„L-am cunoscut pe Fico. Am fost colegi în Consiliul European vreo doi sau trei ani ani până când el a pierdut alegerile în Slovacia. Era de stânga dar mult mai puțin suveranist decât e acum. Și parcă mult mai atașat era atunci de valorile Uniunii Europene. Ce trebuie să vedem acum este că acest eveniment nu a fost de o conspirație sau de nu știu ce organizări speciale. A fost un cetățean care așa a înțeles el, dacă e întreg la minte, să se răzbune pe ce i se întâmplă în viața de zi cu zi. Dacă este în toate facultățile mintale, dacă nu e un bolnav, e un bolnav și asta e. Dar tind să cred că e vorba de un cetățean furios”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.

Fostul președinte a afirmat că „suveranismul, izolaționismul, populismul exagerat nu poate duce decât la ceea ce s-a întâmplat azi”.„N -aș vrea să fiu proroc al unui viitor în care vom mai vedea asemenea evenimente pentru că de la violența între cetățeni și instituții de forță ale statului nu-i decât un pas până la violența între cetățeni și demnitari care sunt considerați de toți generatorul violențelor pe care le trăiesc cetățenii europeni în fiecare zi. (...) Și primul obiectiv este eliminarea acestei teorii care substituie extremismul naționalist, teoria suveranismului. Când ești în Uniunea Europeană și ai semnat tratatul de aderare, acolo ți-ai cedat o bună parte din suveranitate, ai pus-o la oala comună a UE. Vii după 20 de ani să vorbești de suveranism , asta e demagogie ordinară, care nu duce decât la păcălirea celor mai puțini informați și creează tensiuni formidabile în societate. Nu numai în societatea românească ci și în societatea slovacă, și în societatea cehă, și în societatea poloneză, și în societatea germană. Deci este o întâmplare sau un fenomen care a cuprins Europa, teoria suveranismului, care este o falsă teorie valabilă pentru viitorul Europei” a spus fostul președinte, după ce a fost întrebat dacă pot politicienii să fie tot ei care temperează acest val de violență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620