REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
14.4° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Reacția NATO după ce Rusia a trimis o drona în spațiul aerian în zona Eforie. Video

Reacția NATO după ce Rusia a trimis o drona în spațiul aerian în zona Eforie. Video

Mariana MURAT 18 octombrie 2024 | 14:52 1814

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a reacționat vineri, după ce Rusia a trimis joi seară o dronă în spațiul aerian al României, în zona localității Eforie Nord din județul Constanța. Rutte a spus că alianța NATO este solidară cu țara noastră și a felicitat autoritățile române pentru răspunsul „rapid și eficient”.

Reactia NATO dupa ce Rusia a trimis o drona in spatiul aerian in zona Eforie. Video

Acest lucru este cu atât mai important având în vedere războiul Rusiei împotriva Ucrainei, care a dus la multiple încălcări ale spațiului aerian al NATO, inclusiv ieri în România.

Permiteți-mi să exprim solidaritatea NATO cu România și, de asemenea, să felicit autoritățile române și SACEUR pentru răspunsul lor rapid și eficient la acest incident. Vom continua să sporim supravegherea, să facem schimb de informații și să coordonăm răspunsurile individuale și colective”, a spus Mark Rutte.

Joi noaptea, autoritățile române au emis o alertă din cauza unei drone care a intrat circa 14 kilometri în spațiul aerian național, prin zona localității Eforie Nord din județul Constanța. Cu această ocazie, au fost ridicate în aer două aparate F-18 spaniole, detașate la Baza Kogălniceanu pentru misiuni de poliție aeriană, și două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

Reactia NATO dupa ce Rusia a trimis o drona in spatiul aerian in zona Eforie. Video

MApN a comunicat ulterior că drona a dispărut de pe radar și că nu sunt elemente care să indice probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național.

Conform procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior Poliţia Aeriană sub comandă naţională. Ca urmare a evoluţiei ţintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situaţiei au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea. Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 19,00, în zona localităţii Eforie Nord, evoluând ulterior în direcţia Topraisar", a precizat MApN, într-un comunicat, conform antena3.ro.

Avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Române au fost ridicate de la sol 


Reamintim faptul că în urma atacului, avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Române au fost ridicate de la sol pentru a supraveghea spațiul aerian și a preveni orice posibilă intruziune în teritoriul național. Până în acest moment nu s-au raportat pagube pe teritoriul României.

Constănţenii au reacţionat panicaţi pe reţelele sociale, în urma mesajului RO Alert, după ce au auzit mai multe avioane de luptă ridicate în aer.

Au trecut acum 4 avioane, par a fi de armată, în zona Brătianu.“

Şi la Şcoala 8 - Salvare s-au auzit. Dumnezeu cu mila, ce să mai zicem...“

Au dat alerta cam târziu, a fost un zgomot ciudat la Agigea.“, au spus mai mulți constănțeni.Reactia NATO dupa ce Rusia a trimis o drona in spatiul aerian in zona Eforie. Video

.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bani aruncat pe combustibil degeaba
2
2
suntem tare ca untul la soare!
2
2
suntem tare ca untul la soare!
3
2
Un fake
4
4
popo narii useristi au intrat in panica....
5
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677