REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Reacția NATO la resturile de drone găsite în România

Reacția NATO la resturile de drone găsite în România

A.F. 25 iulie 2024 | 19:22 707

AlianÅ£a Nord-Atlantică a anunÅ£at joi că nu are niciun indiciu că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenÅ£ionat asupra teritoriului NATO, dar a atenÅ£ionat cu privire la acÅ£iuni ''iresponsabile ÅŸi potenÅ£ial periculoase'', relatează agenÅ£ia de presă Reuters.

Reactia NATO la resturile de drone gasite in Romania

''DeÅŸi NATO nu are nicio informaÅ£ie care să indice vreun atac intenÅ£ionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile ÅŸi potenÅ£ial periculoase'', a declarat un purtător de cuvânt al AlianÅ£ei într-un comunicat.

Textul adaugă că în ultimele zile NATO ÅŸi-a intensificat măsurile de supraveghere ÅŸi monitorizare în regiunea Mării Negre, inclusiv prin patrulare aeriană.

Ministerul Apărării NaÅ£ionale român (MApN) a informat joi că resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marÅ£i spre miercuri asupra infrastructurii civile ÅŸi portuare din Ucraina, în apropierea graniÅ£ei cu România.

InvestigaÅ£iile realizate de specialiÅŸti din cadrul MApN, SRI ÅŸi MAI au început miercuri.

"Până la acest moment, la prima dintre cele trei locaÅ£ii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua ÅŸi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaÅ£iile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură", a afirmat MApN, scrie Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436