REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Ce au descoperit oamenii de știință

Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Ce au descoperit oamenii de știință

Georgiana BOGLEA 24 iulie 2024 | 00:00 217

Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină, avertizează oamenii de știință. Cercetătorii se tem că animalele marine ar putea fi afectate de drogurile aruncate în apă de către contrabandişti.

Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testati pozitiv la cocaina. Ce au descoperit oamenii de stiinta

Un studiu al Fundației Oswaldo Cruz din Brazilia a arătat dovezi conform cărora rechinii sunt de fapt afectați de drogurile care poluează oceanul, relatează Sky News.

Tone de cocaine au fost găsite în Florida, America de Sud și Centrală.

Oamenii de știință au disecat 13 rechini brazilieni sălbatici care au fost cumpărați de la nave mici de pescuit, deoarece speciile își petrec întreaga viață în apele de coastă și, prin urmare, erau cel mai probabil afectate de poluarea cu droguri.

Tesuturile musculare si hepatice au fost apoi testate folosind o tehnica standard numită cromatografie lichidă cu spectrometrie de masă în tandem - în care moleculele sunt separate într-un lichid - pentru a căuta cocaină și benzoilecgonină, principalul metabolit al drogului.

Toți cei 13 rechini au fost testați pozitiv la cocaină, cu o concentrație de 100 de ori mai mare decât cea raportată anterior pentru alte creaturi acvatice, au descoperit biologii marini.

Cu toate acestea, studiul spune că domeniul de cercetare a fost „foarte limitat” și impactul cocainei sau benzoilecgoninei asupra vieții acvatice nu este pe deplin cunoscut, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436