REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Recidivist, căutat în Spania, a devastat un bar în Hârșova

Recidivist, căutat în Spania, a devastat un bar în Hârșova

Replica API 19 februarie 2022 | 23:35 1808

Neagu Banu Bogdan Georgian, un recidivist căutat și de autoritățile din Spania, face ce face și are probleme cu justiția. De această dată, bărbatul a agresat două persoane, care se aflau pe terasa unui bar din Hârșova, și urmăreau un meci de fotbal.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis condamnarea inculpatului la 1 an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Sentința a fost dată 14 iulie 2021 și nu a fost definitivă. Nemulțumit de sentință, Neagu a depus apel, care a fost respins ca nefondat prin decizia Curții de Apel Constanța, din data de 2 februarie 2022. Sentința este definitivă.

Cum s-a petrecut fapta

Neagu Banu Bogdan Georgian s-a luat de două persoane care se aflau pe terasa barului Class Cafe S.R.L., din Hârșova, în timp ce se uitau la un meci. Victimele, fiind vorba de un polițist și un jandarm, se aflau pe terasa localului și, din senin, Neagu și-a făcut apariția luându-se de ei, din afara terasei, pe motiv că de ce se uită la el. Inițial a luat un scaun și a aruncat spre masa la care se aflau, după care i-a agresat cu pumnii. Menționăm că individul nu este la primul conflict cu legea, el fiind eliberat condiționat, cu un rest de pedeapsă, în 2019.

Bărbatul era căutat și de autoritățile din Spania

Amintim că Neagu Banu Bogdan Georgian a făcut circ și la Spitalul Orășenesc Hârșova. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, a mers la spital, acuzând dureri la un picior. Întrucât problema nu era gravă, diagnostic pus în urma consultației, pacientul a fost rugat să revină a doua zi, când nu se va mai afla sub influența alcoolului, pentru administrarea unui tratament. Bărbatul s-a enervat, a amenințat cadrele medicale și polițiștii. Mai mult decât atât, s-a dezbrăcat și și-a arătat organele genitale, cerând să fie filmat.

Curtea de Apel Constanța a reținut că pedepsele sunt corect dozate și sunt prevăzute de lege pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, îndreptate către minimul special, astfel că prima instanță a manifestat suficientă clemență față de inculpat, mai ales că suntem în prezența stării de recidivă și a unei perseverențe infracționale crescute. În acest context, împrejurările cauzei, dar și conduita procesuală a inculpatului, chiar dacă a recunoscut fapta, nu justifică condamnarea inculpatului la pedepse mai blânde. În consecință, nu poate fi primită solicitarea inculpatului de reindividualizare a pedepselor, întrucât pedepsele aplicate de instanța de fond sunt justificate, în raport de circumstanțele reale și personale ale inculpatului. Pentru aceste considerente, curtea va respinge ca nefondat apelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303