REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
22.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Rectorul Dan Marcel Iliescu a fraudat concursul prin care a dobândit titlul de conferențiar universitar ?!

Rectorul Dan Marcel Iliescu a fraudat concursul prin care a dobândit titlul de conferențiar universitar ?!

Replica API 11 iulie 2022 | 21:50 9393

După ce Dan Marcel Iliescu a fost acuzat că și-a obținut titlul de doctor în anul 2002 pe baza unei teze de doctorat plagiate, iată că o nouă investigație a celor de la Constanța Academică scoate la iveală necinstea rectorului de la Universitatea Ovidius. Bazându-se pe faptul că nimeni nu și-a dat seama de amploarea fraudei intelectuale pe care a comis-o, spun cei de la Constanța Academică, și având sprijinul protectorului său Petru Bordei – devenit între timp Decanul Facultății de Medicină, Dan Marcel Iliescu s-a gândit că n-ar fi rău să țintească mai sus și să aspire la titlul de conferențiar universitar, chiar dacă nu îndeplinea condițiile legale.

Cum ar fi fraudat Iliescu concursul pentru dobândirea titlului de conferențiar universitar

Faptul că Dan Marcel Iliescu nu îndeplinea condițiile legale pentru a dobândi titlul de conferențiar nu a contat pentru Petru Bordei – Decanul Facultății de Medicină, acesta punând la cale și supervizând fraudarea concursului.

Înainte de începerea anului universitar 2007-2008, Consiliul Facultății de Medicină, condus de Petru Bordei, a aprobat Statul de funcțiuni și personal didactic conținând postul didactic de conferențiar creat special pentru „pupilul” său Dan Marcel Iliescu. În calitatea sa de membru al Senatului universitar, Petru Bordei a votat pentru aprobarea Statului de funcțiuni și personal didactic și, totodată, a componenței comisiei de concurs. În calitățile sale de Decan și Președinte al Consiliului Facultății, Petru Bordei a încălcat legea cu bună știință, scrie ctacad.wordpress.com, și nu a ținut cont că Dan Marcel Iliescu nu îndeplinea cerințele minimale și obligatorii pentru a se înscrie la concursul pentru ocuparea postului vacant de conferențiar universitar.

În ceea ce privește răspunderea comisiei de concurs, în analizarea dosarului depus de candidatul Dan Marcel Iliescu (dosar care conținea și declarația pe proprie răspundere privind falsul în declarații), membrii comisiei de concurs nu au ținut cont de faptul că nu erau îndeplinite o serie de cerințe minimale și obligatorii, după cum urmează:

Neîndeplinirea condiției obligatorii de deținere a titlului de medic primar

Potrivit articolului 57 din Legea nr. 128 din 12 iulie 1997 privind Statutul personalului didactic (în vigoare la data concursului pentru postul de conferențiar), în învățământului superior medical, la disciplinele cu corespondență în rețeaua Ministerului Sănătății, candidații la concursul pentru ocuparea posturilor de șef de lucrări, de conferențiar universitar sau de profesor universitar trebuiau să aibă și titlu de medic primar.

De altfel, această cerință era stipulată și în Regulamentul Universității OVIDIUS, aprobat de Senatul Universitar la 1 iulie 2005 și actualizat la 31 ianuarie 2007, așa cum se arată mai jos:

Cu toate acestea, așa cum reiese din CV-ul lui Dan Marcel Iliescu, acesta era doar medic specialist la data concursului (2007), fapt care nu i-ar fi permis să se înscrie la concurs:

Neîndeplinirea criteriilor obligatorii de evaluare stabilite pentru conferirea titlului de conferențiar universitar

La momentul desfășurării concursului, Dan Marcel Iliescu trebuia să îndeplinească criteriile de evaluare stabilite prin Ordinul Ministrului educației și cercetării nr. 5.099 din 3 octombrie 2005 pentru aprobarea Sistemului de evaluare privind conferirea titlului de conferențiar universitar. Astfel, potrivit acestui ordin, comisia de concurs (care era condusă de decanul Petru Bordei), avea obligația să verifice Dosarul de conferențiar universitar și mapa cu contribuții științifice semnificative ale candidatului Dan Marcel Iliescu prin raportare la următoarele criterii: Criteriul 1 – Activitatea didactică; Criteriul 2 – Activitatea de cercetare; Criteriul 3 – Contribuția științifică; Criteriul 4 – Prestigiul profesional. În ceea ce privește Criteriul 1 – Activitatea didactică, este lesne de înțeles ce calificativ a primit candidatul Dan Marcel Iliescu din partea președintelui comisiei de concurs Petru Bordei (care era și decanul facultății și, în virtutea acestei funcții, a condus și ședințele Consiliului facultății în care s-au aprobat scoaterea la concurs a postului, dar și rezultatele concursului).

Dan Marcel Iliescu s-a înscris la concurs deși nu îndeplinea această condiție obligatorie

Problemele au început să apară când a trebuit evaluat candidatul Dan Marcel Iliescu în ceea ce privește îndeplinirea Criteriul 2 – Activitatea de cercetare:

extras sistem de evaluare – anexa la ordinul 5.099/2005

Cu toate că criteriul de evaluare era foarte clar, candidatul Dan Marcel Iliescu s-a înscris la concurs deși nu îndeplinea această condiție obligatorie. Acest fapt reiese chiar din CV-ul lui Dan Marcel Iliescu, acesta nedeținând vreodată calitatea de director de grant/proiect de cercetare obținut prin competiție:

Dan Marcel iliescu – extras CV, Pag. 27

După cum este evident din imaginile de mai sus, comisia de concurs și, mai apoi, consiliul facultății condus de Petru Bordei au închis ochii la neîndeplinirea unei cerințe obligatorii, favorizându-l astfel pe candidatul Dan Marcel Iliescu.

Conform dispozițiilor legale, candidatul Dan Marcel Iliescu trebuia să îndeplinească și cerințele aferente Criteriul 3 – Contribuția științifică:

extras sistem de evaluare – anexa la ordinul 5.099/2005

Având în vedere că până la data concursului fusese colaboratorul servil al lui Petru Bordei, candidatul pentru postul de conferențiar Dan Marcel Iliescu mai întâmpina o problemă serioasă, și anume: nu avea o carte de specialitate ca prim/unic autor. Bazându-se pe „sprijinul constant și prețiosul ajutor” din partea protectorului său Petru Bordei, dar și pe „competențele și abilitățile” de plagiator dobândite în timpul doctoratului, Dan Marcel Iliescu a încropit/plagiat de urgență, mais pun cei de la Constanța Academică, un pseudo curs universitar cu titlul elemente de bază în kinetologie, un curs la care a colaborat, printre alții, și fosta și/sau actuala soție a lui Dan Marcel Iliescu: Așa cum reiese din imaginile de mai sus, Mădălina Iliescu suferea de „mania grandorii” încă din anul 2007, aceasta atribuindu-și în mod nelegitim titlul științific de doctor, deși la acel moment era doar doctorandă în anul 2 sub îndrumarea științifică a aceluiași Petru Bordei, omul „de o deosebită noblețe sufletească”, așa cum l-a descris de doctorandul Dan Marcel Iliescu.

Problema nu este că cei doi „cercetători științifici”, pompos intitulați DR. DAN MARCEL ILIESCU – Șef de lucrări la disciplina Anatomie și Asist.univ.dr. Mădălina Iliescu, au colaborat pentru publicarea unei cărți fără valoare științifică, ci faptul că această carte este plagiată 100% din câteva lucrări de specialitate.

Vom reveni!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luati facultatile la rand si aratati lumii cum sunt familii intregi in fiecare facultate, cum se subordoneaza unii altora, cum stau in concubinaj ca sa aiba privilegii si cum isi fac unii altora normele didactice. Fara numar, !Este o retea de tip mafiot, care conduce in consilii de ani si ani, in comisii de angajare, de licente, de disertatie, acolo unde se dau diplome. Oare de ce numai astia si nimeni nu vede nimic?
1
0
Unde e 400 o licenta, ca la sport au facut din 300 cat era 600 plus alte acareturi.
0
0
Este normal ca totzi plagiaza daca fapta asta nu este pedepsita cu puscarie bineinteles sa se dea inapoi si toate salariile obtinute pentru functia pe care fara doctorat nu o aveai,dar parlamentari sunt sustinatori marilor infractori caci astia sunt de-ai lor,ei dau legi pentru pedepsirea hotzilor marunti sau gainarilor cum li se mai spune.
0
0
EPURE RECTOR IN 2044. PARDON 2024. PANA ATUNCI DOVEZILE CURGE.MARE OM MARE CARACTER.O SA TE PUNA IPS PRORECTOR
0
0
ce va mai mirati de Iiescu, pacat de oamenii valorosi compromisi prin patrunderea a tot soiul de analfabeti, pretinsi beizadele, patrunsi in mediul universitar. Procedati la verificare foilor matricole ale acestor nesimtiti si o sa va cruciti
1
0
Voi sigur nu l-ati fotografiat pe portarul institutiei? Provincialul asta e conf? bwahahahha. vai de fatza lui de coada vacii
0
1
Stere Galan este fostul sot, in acte al doamnei Galan Elena, director general ANI, cine are dosarul de incompatibilitate la sertar??
1
0
Vancea si condrea sunt tartorii acestei institutii
0
1
Rectorul este doar marioneta manevrata de papusari, este santajabil, incompetent si putin labil emotional.In 12 luni au fost schimbati 2 DGA,acum este al 3-lea pe faras.Angajari numai pe pile, doar Vancea aduce si numai calitate stere galan,0
1
0
Bordei a nenorocit facultatea de medicina in ultimii 20 de ani.
1
0
Bobe si gasca lui se pregatesc sa.l inlature pe iliescu si sa faca afacerea UOC mai profitabila. Licentele cumparate de la profesori si examenele aranjate sunt normale la UOC. Spaga pentru testul antiplagiat este 50eur. O lucrare costa intre 400 si 1000. Stie orice student.
0
0
Cele mai mari porcarii ale statului roman de dupa 1990 sunt pensiile speciale si sporul de doctorat, inclusiv la preuniversitar si universitar.Cheltuieli inutile. Plus salariile de pe grila din 2017 pentru cadre didactice.E normal sa ai doctorat daca predai in invatamantul universitar, ca din cauza asta se numeste si universitar. Asta nu justifica acel spor de 15 la suta. Cheltuieli inutile ale statului roman. Te pensionezi pe legea speciala, te incadrezi in sistemul de educatie si te angajezi din nou cu a doua norma la locul de munca unde te-ai pensionat.Treaba asta nu e in regula
2
0
Doar corupti si mafioti. Toate institutiile sunt la fel.
2
0
Un fraier .A cazut de fazan ...Alte cateva mii de fraude sunt protejate de cei cu pensii speciale
1
0
Pt. iar bateti cimpii Replica: Subscriu si lista ar mai putea continua cu cei care si-au plagiat teza de doctorat.
0
0
masterate si doctorate luate la chisinau, sau la dracu in praznic!banii pentru ele luati in ...mana luna de luna, asta i buna!
0
0
De ce nu ne scrieti de tezele de doctorat ale lui Ciuca,Despescu,Kovesi,Nicolae Emilian,Popovici Cornel si alti borfasi care sunt mari dottore in tigania numita romania
2
0
UOC o afacere de familie , luaias nevasta in sula
3
2
Ar fi asa,totusi Ovidius a obtinut grad de incredere ridicat.Spusele blogului Constanta Academica pot fi probate doar de institutiile statului roman din sistemul de educatie.Daca e sa iei la puricat,toata tara e cu probleme incepand de la gradinite si pana la universitati.Gena caracterului cetatenilor din Romania are la baza de sute de ani delasarea, sintagma frazei "merge si asa",analfabetismul, micii si berea.Poate peste 10 generatii sa se mai schimbe ceva. Pana atunci, ne complacem in ceea ce traim in zilele de azi.Sa nu traiti cu impresia ca generatiile actuale vor schimba ceva.
3
0
Daca ar verik si celelete facultati.. framacia stmomatologia ar observa ca si personajele au frauda etapele si conditile. Si chiar continua fara sa pese
1
0
Veniti la aeroportul din kogalniceanu sa vedeti aci cati sunt doctori.Au si banet cacalau ca doar au furat diploma si acu fura si banii. Zamanii si Petronela Sargu
0
0
Continuarea presupune deplasarea unei echipe DNA ca si in 2013 cand a fost saltat adulatorul lui Mazare si Constantinescu?Ce nebun si ala! La sedinta CNR ii invitase pe cei doi care nu aveau vreo treaba cu educatia!In sedintele de C. A. ale UOC il invita pe alt psihopat la acea vreme,Cristinel Dragomir.Toate astea nu se vor uita de catre DNA Bucuresti prin ST-Constanta.Va urma.Stay tune.
4
0
Toate facultatile au facut conferentiari si profesori pe langa lege, in ultimii ani. Stai sa vezi conducatorii de doctorat.....fara opera stiintifica.
1
0
La puscarie cu el
1
0
Nu avea nevoie de medic primar
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513