REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
21° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Rectorul universității unde învață David Popovici arată cu degetul spre guvernanți: „De zece ani avem în construcție un bazin!“

Rectorul universității unde învață David Popovici arată cu degetul spre guvernanți: „De zece ani avem în construcție un bazin!“

A.F. 1 august 2024 | 20:40 1092

La Universitatea din București, de peste 10 ani există un proiect de construcție a unui bazin de înot în Grozăvești, în locul parcării din fața căminelor, însă a rămas tot timpul pe lista de așteptare, spune Marian Preda, rectorul UB, unde studiază David Popovici, arătând cu degetul spre guvernanți.

Rectorul universitatii unde invata David Popovici arata cu degetul spre guvernanti: „De zece ani avem in constructie un bazin!“Marian Preda

Rectorul Marian Preda spune despre studentul David Popovici că este „un campion excepțional care ne inspiră și care ne obligă”.

„Este o minune de sportiv dar și o minune de tânăr român care muncește enorm, are performanțe incredibile, îi inspiră pe alții și, în plus, înțelege contexte și probleme sociale apoi exprimă opinii pertinente și propune soluții pro-active. Sunt atât de mândru că este student la Universitatea din București! Sunt atât de bucuros că a ales să rămână în România, să se lupte cu contextul local nefavorabil și să-l schimbe în bine din interior”, spune Preda.

Marian Preda arată cu degetul spre guvernanți, spunând că deși România are creștere economică „miraculoasă”, are fonduri europene pentru investiții, dar nu are bani pentru sport: „pentru că îi alocă inechitabil și ineficient pentru pensii speciale, pentru orice creșteri de salarii cerute de sindicate, pentru acoperirea salariilor uriașe și pierderilor la regiile autonome și de la companiile de stat ineficiente precum Tarom”.

Acesta spune că s-au construit câteva stadioane pentru fotbal, complexul de natație de la Otopeni și câteva bazine prin țară, apoi s-au sistat investițiile în facilități sportive.

„În locul unora dintre sutele de săli de sport construite în trecut în mediul rural și în mare parte nefolosite și a terenurilor de sport în pantă puteau fi făcute și investitii cu impact mai mare acolo unde există mulți copii și tineri, în marile orașe, în marile centre universitare .În București, capitala României care produce un sfert din PIB, nici măcar universitățile (cu excepția celei de Medicină) nu au bazine de înot. Nici măcar Universitatea pentru Educație Fizică și Sport unde predă domnul profesor Adrian Rădulescu, excepționalul antrenor al lui David, nu are bazin de înot propriu!!! Noi, la Universitatea din București, avem de peste 10 ani un proiect de construcție a unui bazin de înot în Grozăvești, în locul parcării din fața căminelor; L-am depus spre finanțare de atunci și a rămas 10 ani pe lista de așteptare; ni s-a spus că în București mai sunt bazine de înot (unde??!) așa că trebuie să se mai construiască și în țară (deh, interese politice locale și regionale!). Pentru că nu s-a găsit finanțare timp de 10 ani am retras si am refăcut proiectul și îl avem acum din nou pregătit 100%, cu toate aprobările necesare pentru a fi depus din nou spre finanțare”, mai spune Preda.

Potrivit rectorului, bazinul ar costa 6 milioane de euro.

David Popovici va reîncepe din toamnă cursurile la Facultatea de Psihologie a Universității din București, iar rectorul spune că nu se poate ca universitatea la care învață un campion olimpic de înot excepțional să nu aibă un bazin de înot. Preda promite că universitatea va construi acel bazin „chiar dacă autoritățile publice vor rămâne în continuare indiferente la solicitările noastre”.

„Dacă instituțiile publice nu ne vor sprijini ne vom asuma noi costurile construcției. Nu va fi ușor, dar vom economisi la alte capitole, vom atrage sponsorizări și vom intra în normalitate cu forțele proprii ale Universității. Doar așa putem să răsplătim excepționalitatea lui David Popovici, să ne merităm asocierea cu el și să le dăm în continuare motive lui David și altor performeri în sport sau în cercetare să rămână acasă, în România și să inspire și alți tineri să facă la fel”, a mai spus rectorul UB.

După ce a câștigat a doua medalie olimpică, David Popovici a spus: „Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Ăsta este un mesaj către toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva. Așa că, trebuie să facem ceva! Pentru că vedeți toate reacțiile oamenilor obișnuiți care se uită la televizor, oamenilor din funcții înalte… toată lumea e fericită, toată lumea se bucură, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu? Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la Jocurile Olimpice”, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516