REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
26.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Refugiații ucraineni din Vama Isaccea se tem de românii care vor să-i păcălească! Video

Refugiații ucraineni din Vama Isaccea se tem de românii care vor să-i păcălească! Video

Replica API 4 martie 2022 | 08:36 4641

Reporterii Replica de Constanța au ajuns joi, 3 martie a.c., la punctul de trecere al vămii Isaccea, unde au stat de vorbă cu ucrainenii refugiați în România. Un copil a declarat că și-a lăsat ce trei frați în Ucraina, iar un tânăr ucrainean a precizat că este bine acum, că a fugit și a ajuns în România. Tânărul a vrut să specifice că printre românii solidari există și persoane care vor să profite de situația lor.

În vama Isaccea intră zilnic zeci de refugiați ucraineni, starea este una destul de critică, ucrainenii intră în țară bulversați, neștiind în ce parte să o ia. Oamenii vin cu copii și cu lucrurile pe care au reușit să le strângă din case în urma bombardamentelor.

În cursul zilei de joi, 3 martie a.c., reporterii Replica de Constanța au ajuns în vama Isaccea și au reușit să stea de vorbă cu refugiații veniți în România.

Pe chipurile refugiaților se observă o urmă de liniște, datorată faptului că sunt în siguranță odată cu intrarea în România. Aceștia se uitau cu mare mirare și speranță la românii ce-i așteptau cu brațele deschise, primindu-i cu alimente și adăpostindu-i în corturile încălzite.

Totul este foarte bine organizat, începând de la punctul de intrare în țară, până la momentul în care ucrainenii sunt transportați spre cazare.

Un copil ucrainean, refugiat în România, a povestit cum s-a despărțit de cei trei frați ai săi, aceștia rămânând în Ucraina.

Mă numesc Ismaila, noi suntem patru frați. Au rămas acasă trei frați”, a declarat micuța din Ucraina, bulversată fiind de despărțirea de frații săi.

Un tânăr refugiat din Ucraina a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că, în Ucraina, situația este foarte rea, au fost foarte multe lupte. Acesta a văzut cum au murit oameni, studenți și copii. Ucraineanul specifică faptul că situația nu trebuia să fie așa, și este ceva ce ucrainenii nu și-au dorit. Tânărul se bucură că este în România și foarte multă lume îi ajută.

Situația în Ucraina este foarte rea. Au fost foarte multe lupte, foarte multe accidente, noi nu am știut ce să facem, am putut doar să fugim din țară. O grămadă de oameni au murit în fața noastră. Ei erau studenți și o mulțime de copii. Nu trebuia să se întâmple așa, este ceva ce noi nu am dorit. Este rău pentru toată lumea. Noi am fugit și este bine acum că suntem în România și foarte multă lume ne ajută. Am găsit aici în România o mulțime de oameni care luptă pentru o cauză, care iau oameni și îi duc în locuri sigure”, a declarat tânărul ucrainean pentru reporterii Replica de Constanța.

Sunt aici și oameni care vor să ne păcălească

Acesta a dorit să specifice faptul că, printre români există și oameni care vor să-i păcălească, mințindu-i că-i duc în locuri sigure și nu vor decât să profite de situația lor.

Sunt și persoane care vor să-i păcălească pe cei care vin, mințindu-i că-i duc în locuri sigure și nu vor decât să profite de situația lor. Acesta nu este un lucru bun. Avem nevoie ca cineva să oprească asta și toată lumea trebuie să știe despre necazurile noastre și despre situația ucrainenilor. Să-i oprească pe oamenii care folosesc religia ca să ne înșele”, a specificat tânărul ucrainean pentru reporterii Replica.

În urma acestor declarații, reporterii Replica s-au îndreptat spre persoanele despre care vorbea tânărul ucrainean, dar acestea nu au vrut să facă vreo declarație, în schimb au spus că fac parte dintr-o asociație și nu au voie să dea detalii. În urma acestei discuții, persoanele respective s-au îndreptat spre un autoturism și au părăsit vama Isaccea. De precizat e că respectivele persoane încercau să se amestece în mulțime și abordau refugiații. Aveau un comportament insistent, după cum ne-au declarat refugiații. Cel mai probabil voiau să-i ia în chirie, cerându-le prețuri exorbitante.

.

Declarațiile unei copile din Ucraina

Declarațiile unui tânăr ucrainean

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
islamistul non-ucrainian imediat a scos cartea rasismului.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768