REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
23.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Regatul Unit şi Rwanda au semnat un nou tratat privind expulzarea migranţilor către ţara africană

Regatul Unit şi Rwanda au semnat un nou tratat privind expulzarea migranţilor către ţara africană

A.F. 6 decembrie 2023 | 00:00 244

La trei săptămâni după respingerea unui proiect anterior, guvernele de la Londra şi Kigali au semnat marţi în capitala ţării africane un nou tratat menit să restabilească acordul ce permite ca migranţii sosiţi ilegal în Regatul Unit să fie expulzaţi către Rwanda, indiferent de ţara lor de origine, relatează AFP.

Regatul Unit si Rwanda au semnat un nou tratat privind expulzarea migrantilor catre tara africana

Guvernul britanic face mari eforturi să salveze această măsură cheie a politicii sale de combatere a migraţiei ilegale, după ce Curtea Supremă britanică a stabilit luna trecută că proiectul de tratat pentru expulzarea migranţilor către Rwanda este ilegal.

Noul tratat "va răspunde preocupărilor Curţii Supreme, garantând în special că Rwanda nu va expulza către alte ţări persoane transferate în cadrul acestui parteneriat", a asigurat Ministerul britanic de Interne.

După decizia Curţii Supreme, ministrul britanic de interne James Cleverly a promis că un "tratat obligatoriu din punct de vedere juridic" va fi semnat cu Rwanda astfel încât să fie stabilite garanţii pentru migranţii expulzaţi.

Noul tratat prevede în special crearea unui "tribunal comun cu judecători rwandezi şi britanici la Kigali pentru a garanta că securitatea migranţilor este asigurată şi că niciunul dintre migranţii trimişi în Rwanda nu va fi expulzat către ţara sa (...) şi va veghea de asemenea că toate plângerile migranţilor sunt ascultate", a asigurat la rândul său un reprezentant al guvernului rwandez.

Odată semnat, noul tratat mai trebuie să fie ratificat de parlamentele de la Londra şi Kigali, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712