REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Regizorul Chan-wook, cunoscut pentru thrillerul 'Oldboy', revine cu o emoţionantă poveste de dragoste

Regizorul Chan-wook, cunoscut pentru thrillerul 'Oldboy', revine cu o emoţionantă poveste de dragoste

Replica API 8 iulie 2022 | 00:00 1145

Apreciat pentru thrillerele sale ultra-violente care au propulsat cinematografia sud-coreeană în prim-planul scenei mondiale, Park Chan-wook revine cu un film complet diferit, "Decision to Leave", o poveste de dragoste sobră, dar profund emoţionantă, notează AFP.

Pe prima poziţie în box office-ul sud-coreean încă de la lansarea de săptămâna trecută, filmul i-a adus anul acesta lui Park premiul pentru regie la Cannes, unde thrillerul său cult "Oldboy" a câştigat deja Marele Premiu în 2004.

"Decision to Leave" spune povestea unui poliţist (actorul sud-coreean Park Hae-il), care investighează moartea unui bărbat căzut de pe o stâncă şi se îndrăgosteşte de suspectul numărul unu, misterioasa soţie a victimei, interpretată de vedeta chineză Tang Wei, citează Agerpres.

Spre deosebire de operele anterioare ale lui Park Chan-wook, "Decision to Leave" nu conţine aproape nicio scenă de violenţă sau de sex.

Site-ul IndieWire l-a numit "cel mai romantic film al anului (de până acum)", iar majoritatea criticilor au lăudat eleganţa şi caracterul reţinut al acestei poveşti de dragoste.

"Sunt de acord că este un film romantic şi am vrut să fac un film de acest gen", a declarat Park într-un interviu acordat reporterilor luna trecută la Seul.

Regizorul în vârstă de 58 de ani a explicat că a început să se gândească la acest proiect în timp ce lucra la miniseria sa în limba engleză "The Little Drummer Girl", a cărei intrigă se bazează pe conflictul israeliano-palestinian. A vrut, prin urmare, să realizeze ceva diferit, departe de politică şi de conflicte.

"Am vrut să fac un film pur. Pur în sensul de a fi fidel bazelor cinematografiei ca artă şi în care să nu intre în joc niciun alt element decât tema iubirii", a povestit el.

Rezultatul este o explorare poetică a timpului, a pierderii şi a nostalgiei, care combină cinematografia luxuriantă caracteristică lui Park cu tensiunea sexuală care mocneşte între poliţistul politicos şi seducătoarea suspectă de crimă.

Următorul său proiect, pentru HBO, este un serial de spionaj în şapte episoade, cu Robert Downey Jr. în rolul principal, bazat pe romanul "Simpatizantul" de Viet Thanh Nguyen (Premiul Pulitzer 2016).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166