REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România!

Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România!

Replica API 6 decembrie 2020 | 00:00 4113

Reguli diferite în România, în privința înmormântărilor! În zonele carantinate, numărul de persoane ce pot asista la înmormântări diferă de la un județ la altul. La Constanța, Ordinul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, semnat de Raed Arafat, prevede ca maximum 20 de persoane să poată participa la înmormântări. Paradoxal, la Slobozia, jud. Ialomița, printr-un Ordin CJSU, semnat de același Raed Arafat, sunt permise doar 16 persoane la înmormântări.

Dezvăluirea făcută de Bugetul.ro pleacă de la controversele iscate după înmormântarea lui Nicolae Duduianu, cunoscutul lider al clanului Duduianu, care a fost îngropat joi. Zeci de persoane s-au înghesuit să-l conducă pe ultimul drum pe cel poreclit „Regele Pian”. Astfel, în spațiul public, au apărut o serie de controverse cu privire la numărul maxim de persoane care pot asista la o înmormântare pe timp de pandemie.

Din comunicatul transmis ieri de Poliția Capitalei reiese că, la ora actuală, nu există un număr-limită de participanți la slujbele cu caracter privat: înmormântări, cununii, botezuri.

„Cu privire la numărul de persoane ce pot asista la momentul funerar, precizăm :

Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne 1103/17.06.2020, slujbele private sunt organizate în așa fel încât să fie asigurată o suprafață de minim 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane. Este obligatorie purtarea măștii.

Nu se prevede un număr expres de persoane, iar slujba cu caracter privat nu este considerată adunare publică.”, a transmis, joi, Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa impuste cineva arabetele imputit!
3
1
Kktul span rahatfat umple groapa infasurat in cearceaf . Muie psd pnl muieponta
10
0
Cand piratul Base a vrut sa-l dea jos pe arabetele asta a iesit circul de pe lume, plus demonstratii prin Bucale care au dus la daramarea guvernului MRU...atunci era bun harapu!
15
2
ba frate cat va mai bateti joc de tara cand aveti nevoie de noi la vot nu mai este covid , sunt orase intregi in carantina si daca ma duc in statiuni la munte plin de masini ct cum au ajuns aia acolo ,va bateti joc de tara normal ca muti din voi de la putere nu va curge doar singe de roman prin vene
24
3
nunta e temelie, aici trebue lasat romanul in pace si fericire ...macar cativa ani!
8
1
mare atentie la ce transmite arabu asta borat ipotnt si onanist ! sa l ftem in cutia limbi ! demisia nemernicus !!! huaaa !!!
19
2
Va transmite ca interlopii,proxenetii,pesti,rechinii sunt ingropati cu mare fast si tiganul borat trebuie sa i se cinte cu acordeonul moartea lui Klasugel.La cat mai multe spagi astept de la voi fratiori mei.
19
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620