REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Reguli noi pentru trotinetele electrice: asigurare RCA obligatorie și vârsta de minim 16 ani

Reguli noi pentru trotinetele electrice: asigurare RCA obligatorie și vârsta de minim 16 ani

Andreea CONDURACHE 7 noiembrie 2023 | 15:16 1845

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de adoptare unui proiect de lege care prevede că pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani, iar în cazul trotinetelor electrice în regim de self-service, la efectuarea plăţii, în aplicaţie se va introduce şi se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii, referitoare la legislaţia rutieră. De asemenea, proiectul mai prevede asigurare obligatorie pentru trotinetele care circulă pe drumurile publice și purtarea obligatorie a căștii de protecție de către conducătorii de trotinete sau biciclete.

Reguli noi pentru trotinetele electrice: asigurare RCA obligatorie si varsta de minim 16 ani foto cu rol ilustrativ

Acest proiect de lege prevede că definiţia trotinetei electrice este - "vehicul cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie nu depăşeşte 25 km/h şi care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 2 kW".

"Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani", se arată într-un amendament al Comisiei juridice la acest proiect.

Bicicletele, trotinetele electrice şi mopedele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulaţia acestora fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare, mai prevede proiectul.

"Casca de protecţie este obligatorie pentru conducătorii de biciclete sau trotinete electrice pe drumurile publice, atunci când se deplasează pe partea carosabilă, cu excepţia trotinetelor închiriate. Trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor. În cazul trotinetelor electrice în regim de self-service, la efectuarea plăţii, în aplicaţie se va introduce şi se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii referitoare la legislaţia rutieră", mai arată proiectul.

Deputaţii din Comisia juridică urmează să ia în discuţie, săptămâna viitoare, un alt proiect de lege care să stabilească toate sancţiunile pentru nerespectarea prevederilor acestei legi cu privire la circulaţia pe drumurile publice a trotinetelor electrice, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ești un dobitoc...Daca intra cu trotineta și îți distruge mașină cu ce poți să îți recuperezi banii de reparație?.
3
2
Sunt pericol pe străzi.Au ajuns sa circule cu trotineta copii de 7-8 ani.
7
1
In legatura cu asigurarea este o mare mizerie si hotie in acelasi timp !!! Exact cum este si in cazul RCA-ului pentru autoturisme. Asigurarea trebuie sa fie pe persoana fizica,deparece aceasta este cea care conduce autoturismul, trotineta, bicicleta ... etc.
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510