REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° ConstanÈ›a Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
22.4° ConstanÈ›a Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână se vor înăspri, în aeroporturile UE

Regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână se vor înăspri, în aeroporturile UE

A.F. 21 august 2024 | 21:38 1106

Regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână se vor înăspri din nou pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană începând de la 1 septembrie, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.  

Regulile pentru transportul lichidelor in bagajele de mana se vor inaspri, in aeroporturile UE

De la această dată, pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente cu volum maxim de 100 mililitri.  

Pasagerilor li se va cere, de asemenea, să împacheteze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, cu volumul maximum de 1 litru.

 Regulile privind transportul lichidelor, introduse în 2006, fuseseră relaxate pe unele aeroporturi germane dacă bagajul putea fi controlat cu scanere de tomografie computerizată (TC), care utilizează o tehnologie dezvoltată în scop medical ÅŸi pot desena rapid o imagine tridimensională a conÅ£inutului unui bagaj.  

Însă oficiali UE au formulat îndoieli cu privire la fiabilitatea noilor scanere TC pentru bagaje.  Medicamentele ÅŸi hrana lichidă pentru bebeluÅŸi sunt exceptate de la regulile privind lichidele.  

TotuÈ™i, noile reguli UE permit ca recipientele cu lichide să rămână în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi, aÈ™a că ele nu vor mai trebui scoase È™i expuse separat.  

Pe de altă parte, lichidele ÅŸi dispozitivele electronice vor trebui în continuare să fie scoase din bagaje ÅŸi prezentate separat la punctele de control dotate cu scanere convenÅ£ionale, care sunt comune încă pe multe aeroporturi din UE, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365